Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria și România au decis DESCHIDEREA Vămii Borș, după violențele și aglomerația din Vama Nădlac

Autoritățile române au luat legătura cu cele maghiare și au decis, sâmbătă, să permită formalitățile de trecere a frontierei și în Vama Borș, ca urmare a aglomerației din Vama Nădlac I.

Potrivit Poliției de Frontieră, pentru fluidizarea traficului la granița dintre România și Ungaria, Poliția de Frontieră Română a contactat autoritățile de frontieră din Ungaria pentru a permite cetățenilor români tranzitarea Ungariei și efectuarea formalităților de frontieră atât pe sensul de ieșire din România, cât și pe sensul de intrare în țară și prin PTF Borș – județul Bihor, în intervalul 7.00-1.00 (ora României).

Citește și: Scandalul de proporții care zguduie Poliția Română din temelii! Apel către Traian Berbeceanu și Marcel Vela

Până acum, autoritățile maghiare permiteau tranzitarea propriului teritoriu, pe culoarul special deschis doar prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I, deschis între orele 7.00-1.00 (ora României).

Sursa citată a precizat că, la intrarea în ţară, în continuare, în punctele de trecere a frontierei (rutiere, maritime şi aeroportuare) se fac verificări pentru toate persoanele care se prezintă la control şi sosesc dintr-o călătorie internaţională.

Citește și: Lider politic, critici dure la adresa lui Paleologu și CTP după ce aceștia au reacționat împotriva protestatarilor din Piața Victoriei

Pe lângă controlul specific la intrarea în ţară, persoanele sunt preluate de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publica pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere şi efectuarea triajului epidemiologic în vederea stabilirii măsurilor obligatorii de izolare/carantină la locuinţă sau carantină instituţionalizată.

De asemenea, la ieşirea din ţară autorităţile maghiare permit intrarea în Ungaria numai cu îndeplinirea următoarelor condiţii:

- interviu în cadrul căruia va fi evaluată starea de sănătate, condiţia esenţială fiind lipsa simptomelor de infectare cu noul COVID 19;

Citește și: Raed Arafat, ieșire dură de ultim moment! ‘Ne vom trezi o creștere semnificativă a cazurilor’

- îndeplinirea condiţiilor Codului Frontierelor Schengen;

- prezentarea unor documente care să ateste certitudinea permiterii intrării în ţara de destinaţie.

Circa 200 de oameni s-au revoltat, sâmbătă, la Vama Nădlac, după ce au stat câte opt ore în şir la coadă. Aceştia i-au îmbrâncit pe jandarmii chemaţi să menţină ordinea.

Citește și: Lider politic, critici dure la adresa lui Paleologu și CTP după ce aceștia au reacționat împotriva protestatarilor din Piața Victoriei

Aglomerația s-a format la intrarea în țară deoarece, în continuare, în punctele de trecere a frontierei (rutiere, maritime şi aeroportuare) se fac verificări pentru toate persoanele care se prezintă la control şi sosesc dintr-o călătorie internaţională, conform listei actualizate de Institutul de Naţional de Sănătate Publică. În această perioadă, formalitățile de frontieră urmează aceeași procedură în sensul că, pe lângă controlul specific la intrarea în țară, persoanele sunt preluate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publica pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere și efectuarea triajului epidemiologic în vederea stabilirii măsurilor obligatorii de izolare/carantină la locuinţă sau carantină instituţionalizată.

Citește și: Raed Arafat, ieșire dură de ultim moment! ‘Ne vom trezi o creștere semnificativă a cazurilor’

Din 15 mai, pentru toate persoanele care vin în România din străinătate, se instituie măsura carantinării/izolării la locuinţă împreună cu familia/aparţinătorii cu care locuiesc împreună, iar pentru cele care nu au posibilitatea îndeplinirii condiţiilor pentru măsura mai sus menţionată sau solicită acest lucru pentru a nu îşi expune familia, se poate opta pentru măsura carantinei instituţionalizate, în spaţii special destinate puse la dispoziţie de autorităţi, arată Poliția de Frontieră.

Citește și: Raluca Turcan reacționează dur și anunță măsuri pentru protestatari: ‘Condamn acele manifestări care îndeamnă la nerespectarea regulilor’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.