Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria strânge legăturile cu Rusia. Ministrul Peter Szijjártó: 'Nu este o chestiune de gust politic, ci de fizică'

peter szijjarto

Ministrul ungar de externe Peter Szijjártó a mers la Moscova pentru a discuta despre cooperarea energetică cu Rusia. Ministrul ungar de externe a declarat că intenționează să se întâlnească cu vicepremierul Aleksandr Novak și cu directorul general al Rosatom, Alexey Likhachev, notează agenția rusă de stat Tass.

"Astăzi, la Moscova, vom discuta chestiuni cruciale de cooperare pentru a asigura securitatea aprovizionării cu energie a Ungariei - mai întâi cu vicepremierul Aleksandr Novak, care se ocupă de energie, și apoi cu directorul general al Rosatom, Alexei Likhachev", a scris Szijjártó pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, el a remarcat că Europa a trecut cu destul succes peste iarna care s-a dovedit a fi călduroasă, deci favorabilă în ceea ce privește aprovizionarea cu energie. "Cu toate acestea, Agenția Internațională a Energiei a avertizat clar că, din cauza creșterii puternice a cererii de energie datorată repornirii economiei chineze și a ritmului extrem de lent de dezvoltare a infrastructurii energetice europene, adevăratele dificultăți vor apărea iarna viitoare", a continuat ministrul de externe.

Szijjártó a reamintit că "securitatea aprovizionării cu energie a Ungariei necesită un transport neîntrerupt de gaz, petrol și combustibil nuclear". "Pentru a îndeplini aceste trei condiții, cooperarea energetică ungaro-rusă trebuie să fie neîntreruptă. Nu este o chestiune de gust politic, ci de fizică", a scris Szijjártó.

Ungaria continuă să primească petrol rusesc prin conducta Druzhba și gaz prin Turkish Stream și ramificațiile sale prin Bulgaria și Serbia. În plus, centrala nucleară Paks, care generează jumătate din energia electrică a țării, folosește combustibil nuclear rusesc. Centrala se pregătește să construiască două noi unități nucleare, proiectate de Rosatom.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.