Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria trimite al nouălea contingent de poliţie la frontiera dintre Macedonia şi Grecia

ungaria-steag

Ungaria a trimis luni al nouălea contingent de poliţie pentru a ajuta la patrulare la frontiera dintre Macedonia şi Grecia, informează agenţia MTI. În misiunea sa de o lună, contingentul constând din 25 de ofiţeri va îndeplini în principal misiuni de patrulare la frontieră împreună cu colegii macedoneni, a declarat comandantul adjunct al poliţiei ungare, Zsolt Halmosi, la o ceremonie la Budapesta.

Pe parcursul anului 2016, un total de 385 de ofiţeri de poliţie din Ungaria au servit în misiuni de patrulare la frontieră în străinătate, 201 dintre ei în Macedonia, a spus Halmosi. Ofiţerii unguri au ajutat de asemenea la patrularea frontierelor în Serbia, Slovenia şi în peste zece alte state membre ale Uniunii Europene ca parte a diferitelor delegaţii Frontex, a adăugat el. Ungaria s-a oferit din nou să contribuie cu 75 de ofiţeri de poliţie la misiunile Frontex din acest an, a anunţat Halmosi, adăugând că ţara va trimite de asemenea contingente de 25 de membri în Macedonia în fiecare lună, conform Agerpres.

Halmosi a felicitat eforturile Ungariei de protecţie a frontierelor, notând că, în timp ce în 2015 peste 391.000 de migranţi ilegali au reuşit să intre pe teritoriul UE trecând frontiera Ungariei, numărul lor s-a redus la 18.200 în 2016. În jur de 8.500 de migranţi ilegali au fost reţinuţi şi escortaţi înapoi de cealaltă parte a gardului de la graniţa Ungariei după ce regulile de frontieră au fost înăsprite la începutul lunii iulie, a adăugat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.