Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria reclamă Ucraina la Comisia Europeană: Companiile noastre nu au încălcat nici o regulă/ Maghiarii amenință cu blocarea acordului UE de taxe zero

persona-l.pp.ua
Ungaria Ucraina

Ministrul de externe al Ungariei a declarat vineri că a depus o plângere la Uniunea Europeană, acuzând Ucraina că îngreunează afacerile companiilor maghiare, cum ar fi producătorul de medicamente Richter.

Peter Szijjarto a declarat că Ungaria va cere Bruxelles-ului să ia măsuri pentru a se asigura că autoritățile ucrainene „nu ar trebui să facă imposibile operațiunile companiilor din UE”, relatează Reuters.

„Aceste companii nu au încălcat nicio regulă, singurul lor «păcat» este că au o prezență și în Rusia”, a adăugat el.

Suspendarea taxelor de import pentru bunurile ucrainene

În aprilie, Comisia Europeană a propus o suspendare timp de un an a taxelor de import pentru toate bunurile ucrainene care nu sunt acoperite de un acord de liber schimb existent, pentru a ajuta economia țării în timpul războiului cu Rusia.

Szijjarto a declarat că Ungaria nu ar fi împotriva unei potențiale prelungiri a statutului de scutire totală de taxe vamale pentru produsele ucrainene, care este în vigoare în UE până în iulie 2023.

Producătorul maghiar de medicamente Richter a declarat la începutul acestei luni că, din cauza unei schimbări în legislația ucraineană, a însemnat că autorizația de comercializare pentru unele produse poate fi revocată dacă un producător operează și plătește taxe în Rusia.

Fondurile europene au fost blocate

În luna septembrie, Ungaria a promis că îşi va îndeplini toate angajamentele asumate în faţa Comisiei Europene pentru a debloca fondurile UE, după ce executivul comunitar a propus suspendarea a circa 7,5 miliarde de euro pentru Budapesta din cauza corupţiei, potrivit Reuters.

Ministrul ungar al Dezvoltării, Tibor Navracsics, responsabil de negocierile cu UE, şi-a exprimat speranţa că măsurile luate de Ungaria vor fi suficiente pentru a convinge Comisia Europeană că vor fi implementate dispozitivele necesare pentru protejarea fondurilor comunitare,

Comisia Europeană a propus statelor membre ale UE să suspende 7,5 miliarde de euro din finanţarea europeană către Ungaria din cauza riscurilor legate de corupţie, în aşteptarea implementării reformelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.