Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria va construi o pistă luminoasă pentru biciclete pe malul Dunării

pista biciclisti

Ungaria va construi pe malul Dunării o pistă luminoasă pentru biciclete, prima porţiune urmând să fie realizată în oraşul maghiar Esztergom, anunţă MTI.

Prima astfel de pistă urmează să fie realizată, printr-un program pilot, pe secţiunea de doi kilometri a pistei internaţionale Eurovelo6 din judeţul maghiar Komárom-Esztergom, a declarat, miercuri, pe postul public de ştiri M1, László Mosóczi, secretarul de stat responsabil pentru politica de transporturi din cadrul Ministerului Inovaţiei şi Tehnologiei din Ungaria, potrivit news.ro.

Citește și: Codrin Ștefănescu, atac dur la Marcel Ciolacu: ‘I-a ras pe toți!’

Materialul special, care ziua poate colecta şi stoca energia solară, iar noaptea poate da lumină, va fi instalat în şase locuri diferite. Particulele de silicat încorporate în răşină vor fi amestecate cu materialul din care se realizează al patrulea strat al pistei, stratul de uzură, apoi vor fi întinse pe suprafaţa pistei în diferite densităţi, în aşa fel încât luminozitatea obţinută să fie una plăcută, care nu deranjează ochiul uman.

Această soluţie ecologică contribuie la siguranţa circulaţiei nocturne a bicicliştilor, prevenind accidentele, a adăugat secretarul de stat, conform MTI.

Oficialul ungar a menţionat, de asemenea, că în urma instalării acestei noi tehnologii, costurile realizării pistei pentru biciclete cresc cu doar 4-5%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.