Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria va iniţia la ONU o rezoluţie pentru declararea unei Zile internaţionale de comemorare a victimelor dictaturilor comuniste

iohannis onu

Ungaria va iniţia anul viitor un proiect de rezoluţie în Adunarea Generală a ONU pentru declararea unei Zile internaţionale de comemorare a victimelor dictaturilor comuniste, a declarat joi ministrul de externe Peter Szijjarto, înr-o conferinţă de presă.

'Dictaturile comuniste marchează o parte tragică a istoriei comune a omenirii, nu doar din cauza numărului de oameni ucişi', a afirmat Szijjarto, citat de MTI.

El a explicat că aceste regimuri au distrus fizic şi psihologic câteva sute de milioane de oameni şi au împins generaţii într-o situaţie fără speranţă.

'Nu putem permite relativizarea crimelor comunismului la nivel internaţional şi nu putem ceda în faţa tentativelor respingătoare şi lipsite de scrupule, motivate de nostalgie, de a falsifica istoria', a declarat Szijjarto.

Citește și: Macron revine asupra afirmației sale prin care NATO este în 'moarte cerebrală': 'A fost un semnal de alarmă util!'

Potrivit şefului diplomaţiei de la Budapesta, guvernul ungar a început redactarea unei rezoluţii în acest sens a Adunării Generale a ONU.

Propunerea Ungariei se va afla şi pe agenda întâlnirii de săptămâna viitoare de la Praga a miniştrilor de externe din grupul de la Vişegrad, a mai indicat el, precizând că va iniţia de asemenea o discuţie la reuniunea din 9 decembrie a omologilor săi din UE pentru a obţine o majoritate de sprijin.

Este timpul ca ONU, cea mai mare organizaţie internaţională, să recunoască în sfârşit tragediile provocate de acţiunile oribile ale comuniştilor şi să aducă un omagiu memoriei victimelor, a subliniat Peter Szijjarto. Răspunzând unei întrebări, el şi-a exprimat speranţa că Adunarea Generală va adopta proiectul de rezoluţie cu ocazia sesiunii din septembrie 2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.