Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria verifică dacă există diferențe între produsele alimentare din centrul și vestul Europei

ungaria-steag

Noua investigație privind posibilele "standarde duble" privind calitatea a 30-35 de produse vândute în Ungaria și în Europa Occidentală va analiza sortimentele de bere, băuturi răcoritoare, înghețată, produsele de rotiserie, sosuri și dressingurile de salate, a afirmat marți Robert Zsigo, secretar de stat, responsabil cu supervizarea rețelei alimentare, transmite MTI.

Dacă sunt găsite diferențe între calitatea produselor alimentare fabricate pentru piețele din Europa Centrală și cele din Europa Occidentală, Comisia Europeană va trebui să rezolve problema, a explicat Robert Zsigo. Problemele par să fie prezente și pe piețele din Slovacia și Croația, a adăugat oficialul maghiar, scrie agerpres.ro.

Citește și: STUDIU 40% dintre cei care navighează pe internet nu utilizează mijloace de apărare împotriva virusurilor

Guvernul de la Budapesta pregătește un proiect de lege prin care vrea să forțeze companiile multinaționale să precizeze pe etichetele produselor vândute în Ungaria dacă există diferențe de calitate sau în privința ingredientelor, UE examinează proiectul, a a explicat Robert Zsigo.

În martie, Autoritatea Sanitară — Veterinară din Ungaria (NEBIH) a finalizat analiza unui număr de 96 de produse achiziționate în Ungaria, Austria și Italia. Din totalul celor 84 de produse alimentare, au fost analizate șapte sortimente de bere și cinci tipuri de mâncare pentru animale. Au fost descoperite diferențe în 71 de cazuri, inclusiv 30 de cazuri în care erau diferențe legate de gust, opt cazuri în care erau ingrediente diferite și 33 de cazuri în care și gustul și ingredientele erau diferite, a explicat Zsigo. Analiza a demonstrat că în unele cazuri sunt vândute în Ungaria produse de calitate mai slabă decât în Europa Occidentală, sub același brand sau sub un brand comparabil, susține oficialul ungar.,

Citește și: Biblia în versuri, o lucrare unică în țară, va putea ajunge la românii de pretutindeni

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.