Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria vrea să ajute Serbia să-şi protejeze frontierele sudice de migranţi

stirileprotv.ro
refugiati imigranti

Ungaria se oferă să trimită poliţişti la frontierele Serbiei cu Macedonia şi Bulgaria pentru a ajuta statul vecin să facă faţă fluxului de migranţi care încearcă să ajungă ilegal în Europa de Vest, a declarat joi ministrul de interne de la Budapesta, Sandor Pinter, citat de Reuters. Anul trecut, sute de mii de migranţi au încercat să străbată aşa-numită rută balcanică pentru a ajunge în vestul Europei, care include Macedonia, Serbia, Croaţia şi Slovenia.

Ţările balcanice şi-au închis frontierele în martie, dar mii de migranţi încearcă încă să treacă ilegal aceste graniţe în moduri periculoase sau apelează la călăuze. Pentru majoritatea acestora, Ungaria este punctul de intrare cheie în zona Schengen. "Ungaria i-a propus Serbiei s-o ajute să-şi păzească frontierele sudice... cu poliţie şi ajutor legal", a spus Pinter după o întrevedere cu omologul său sârb Nebojsa Stefanovic din oraşul de frontieră Hajdukovo. Stefanovic a spus că cele două ministere sunt gata să evalueze unde va fi cel mai mult nevoie de poliţişti suplimentari când rutele de migraţie preferate vor fi din nou cele terestre, pe măsură ce temperaturile vor scădea. În prezent există circa 4.000 de refugiaţi în Serbia, majoritatea din Siria, Afganistan, Pakistan şi Bangladesh. Pentru a limita acest flux, Serbia a introdus luna trecută patrule comune la frontiere formate din poliţişti şi militari.

De la începutul anului, peste 103.000 migranţi au tranzitat Serbia, ţară candidată la aderarea la UE. Autorităţile sale au împiedicat 5.000 de oameni să treacă ilegal frontiera şi au pus sub acuzare 356 de persoane pentru introducere ilegală a circa 2.000 de persoane. Ministerul sârb de Interne a anunţat joi că a reţinut 34 de migranţi găsiţi într-o casă dintr-o suburbie a Belgradului. Cu o zi înainte, un migrant afgan de 20 de ani a fost împuşcat mortal într-o pădure din apropierea frontierei cu Bulgaria, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.