Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria vrea SCHIMBĂRI în UE, dar nu doreşte să părăsească blocul comunitar

hirado.hu
Janos Lazar

Ungaria nu intenţionează să părăsească Uniunea Europeană, dar doreşte schimbări structurale astfel încât toţi membrii acesteia să prospere, a declarat joi Janos Lazar (foto), şeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, transmite MTI, conform agerpres.

Într-o intervenţie în cadrul Forumului oamenilor de afaceri ungari (HBLF), Lazar a spus că ieşirea Marii Britanii din UE este o 'greşeală istorică', dar a estimat că această evoluţie ar putea deschide noi căi spre modificările structurale ale procesului de integrare europeană.

Până aici a fost! Marea Britanie ÎNCHIDE liberul acces înainte de 8 iunie

Ungaria şi celelalte membre ale Grupului de la Vişegrad (Polonia, Cehia şi Slovacia) susţin că acest lucru trebuie făcut simultan cu urmărirea intereselor naţionale, a adăugat oficialul ungar, care a precizat că abordarea socialiştilor europeni de a adânci integrarea europeană pentru a menţine competitivitatea este contrară intereselor Budapestei.

Recent, premierul ungar Viktor Orban a declarat că, spre deosebire de britanici, Ungaria rămâne în Uniunea Europeană.

"Spre deosebire de britanici, noi rămânem în Uniunea Europeană. Noi nu suntem o insulă; ţara noastră şi vieţile noastre sunt parte a Europei. Acesta este locul nostru. Soarta noastră este legată de cea a altor ţări de pe continent. Văd o singură posibilitate şi aceea este reformarea modului în care funcţionează Uniunea Europeană", a declarat Orban în cadrul unui interviu publicat sâmbătă de Magyar Idok.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.