Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UNHCR: Peste 6 milioane de persoane au fugit din Ucraina de la începutul invaziei ruse

haszon.hu
razboi ucraina rusia ucraina tanc

Peste 6 milioane de persoane au fugit din Ucraina de la începutul invaziei ruse la 24 februarie, ceea ce constituie cea mai gravă criză a refugiaţilor în Europa de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, a declarat joi Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR), potrivit Reuters.

Conflictul din Ucraina a determinat strămutarea altor 8 milioane de persoane în interiorul ţării, conform ultimului raport al Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM), potrivit Agerpres.ro.

Datele ONU arată că, la data de 11 mai, 6,03 milioane de persoane au fugit din Ucraina din calea războiului.

Cele mai multe dintre ele şi-au găsit refugiu în ţări vecine, membre ale Uniunii Europene, precum Polonia, Slovacia, România şi Ungaria, notează Reuters.

Peste 3,3 milioane de persoane, în majoritate femei şi copii, au trecut graniţa cu Polonia. Guvernul polonez estimează că aproximativ jumătate ar putea rămâne în ţară pe termen mai lung, ceea ce aduce cu sine adevărate provocări pentru piaţa imobiliară, sistemul educaţional şi cel de sănătate.

Rusia a lansat ceea ce ea numeşte "operaţiune specială militară", afirmând că obiectivul ei este demilitarizarea şi "denazificarea" Ucrainei. Kievul şi aliaţii săi occidentali resping aceasta ca pe un fals pretext pentru o agresiune neprovocată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.