Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UNICEF: 'Asia de Sud trebuie să îşi reia campaniile de vaccinare întrerupte de noul coronavirus odată ce pandemia va fi ţinută sub control'

http://www.montblanc.com
UNICEF

Asia de Sud trebuie să îşi reia campaniile de vaccinare întrerupte de noul coronavirus odată ce pandemia va fi ţinută sub control, deoarece suspendarea lor pune în pericol sute de mii de copii, a avertizat marţi UNICEF, potrivit AFP, potrivit Agerpres.

"În contextul în care COVID-19 nu pare să îmbolnăvească grav numeroşi copii, sănătatea a sute de mii de copii ar putea fi afectată de această întrerupere a serviciilor de vaccinare", a declarat Jean Gough, directoare pentru Asia de Sud a UNICEF, spunând că este vorba de o "ameninţare serioasă".

Bangladesh şi Nepal şi-au oprit campaniile împotriva rujeolei şi rubeolei, în timp ce Afganistanul şi Pakistanul, două din cele trei ţări din lume unde poliomielita rămâne endemică, şi-au stopat acţiunile împotriva acestei boli, şi-a exprimat îngrijorarea într-un comunicat agenţia ONU pentru copii.

Prin urmare, epidemii sporadice de boli evitabile, printre care rujeola şi difteria, au fost deja constatate în Bangladesh, Pakistan şi Nepal, conform aceleiaşi surse.

Citește și: Suceava are de cinci ori mai mulți bolnavi cu noul coronavirus decât Oradea. Motivul este metoda de testare prin polling

UNICEF recomandă astfel "cu fermitate" guvernelor "să înceapă imediat să planifice intensificarea activităţilor de vaccinare odată ce pandemia cu noul coronavirus va fi sub control".

Agenţia face apel chiar la continuarea vaccinării luând măsurile necesare.

"Începând din momentul în care agenţii de sănătate vor lua măsurile de precauţie necesare, în special spălându-se pe mâini, nu există niciun motiv de a nu face vaccinuri", a insistat Paul Rutter, consilier al UNICEF. "Este chiar crucial ca vaccinarea să continue", a adăugat el.

Pandemia de COVID-19 a avut de asemenea un impact asupra aprovizionării cu vaccinuri în regiune, deoarece a afectat producţia lor, "generând penurii suplimentare".

India, a cărei economie a avut puternic de suferit din cauza izolării în ultima lună, a furnizat 1,25 de miliarde de doze către UNICEF în 2019, conform agenţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.