Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UNICEF cumpără peste 1 miliard de seringi: acestea vor fi folosite imediat ce sunt disponibile vaccinurile anti-COVID-19

Facebook
seringa vaccin

UNICEF doreşte să stocheze şi să achiziţioneze în sistem de precomandă un miliard de seringi până la finalul anului 2021 pentru a putea lansa rapid campanii masive de imunizare imediat ce vaccinurile împotriva COVID-19 vor deveni disponibile, informează AFP, citată de AGERPRES.

''Vaccinarea lumii împotriva COVID-19 va fi în curând una dintre sarcinile cele mai ample din istoria umanităţii şi ar trebui să avansăm la fel de rapid pe cât vor putea fi produse vaccinurile'', a afirmat luni Henrietta Fore, director general al Fondului Naţiunilor Unite pentru Copii, citată într-un comunicat.

''Pentru a putea avansa rapid mai târziu, trebuie să acţionăm rapid acum, iar până la finalul anului, vom avea deja peste o jumătate de miliard de seringi în precomandă acolo unde vor putea fi furnizate rapid şi la cel mai bun cost'', a explicat Henrietta Fore.

Cele 520 de milioane de seringi pe care organizaţia doreşte să le stocheze deja până la finalul anului 2020, puse cap la cap ''ar fi suficiente pentru a face o dată şi jumătate înconjurul lumii'', a adăugat ea, pentru a oferi o idee asupra amplorii acestui demers.

Citește și: Capitala în scenariul roșu - Ministrul Educației anunță câte tablete s-au oferit elevilor

Pentru moment, niciun vaccin împotriva COVID-19, care a dus la moartea a peste 1,1 milioane de persoane de la începutul pandemiei, izbucnită la finalul lui 2019, nu este operaţional.

Aproape 200 se află în faze diferite de dezvoltare şi de testare, iar circa 10 se află în ultima fază a procesului înaintea unei evaluări şi eventuale autorizări din partea autorităţilor sanitare, potrivit cifrelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Fondurile necesare achiziţionării seringilor, dar şi pentru cele 5 milioane de recipiente în care să poată fi aruncate în condiţii de siguranţă seringile folosite, provin din partea Gavi, Alianţa pentru vaccinuri, un parteneriat între instituţii publice, fundaţii, organizaţii internaţionale şi companii.

UNICEF - cel mai mare cumpărător de vaccinuri din lume - va avea misiunea de a coordona aprovizionarea.

Alături de OMS, UNICEF a început, de asemenea, să realizeze o hartă a mijloacelor existente pentru a asigura continuitatea lanţului de refrigerare, vaccinurile fiind sensibile la temperaturi ridicate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.