DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

UniCredit a ajuns la un acord cu sindicatele privind concedierile din Italia

unicredit

UniCredit SpA a ajuns la un acord cu sindicatele privind reducerea a 5.200 de locuri de muncă în Italia până în 2023, în condiţiile în care cea mai mare bancă a ţării continuă planul de îmbunătăţire a eficienţei, în contextul pandemiei de coronavirus (COVID-19), transmite Reuters şi Bloomberg, citate de Agepres.

Reducerile se vor realiza printr-o schemă de plecări voluntare şi prin plecări naturale rezultate, în special pensionări. În plus, UniCredit va angaja aproximativ 2.600 de tineri, înjumătăţind numărul net al reducerilor de personal.

Ţinta iniţială era de 6.000 de concedieri, dar, după săptămâni de negocieri, s-a decis relocarea a 800 de angajaţi, a explicat Mauro Morelli, reprezentant al sindicatului FABI.

De asemenea, directorii UniCredit vor renunţa la bonusurile pentru 2020. Banca a închis peste două treimi dintre sucursalele sale.

În timp ce grupurile bancare europene, inclusiv HSBC Holdings Plc şi UBS Group AG, au anunţat că vor suspenda concedierile ca răspuns la epidemie, UniCredit a mers mai departe cu reducerile de personal, care reprezintă cheia planului strategic al directorului general Jean Pierre Mustier.

Acesta anunţase în decembrie un plan pe patru ani, care prevede reducerea a aproximativ 8.000 de locuri de muncă în ţările în care operează banca, sau peste 9% din forţa sa de muncă totală.

Vezi și: Un nou simptom asociat cu virusul COVID-19! Medicii avertizează: 'Nu ne permitem acest lux cu afecțiuni ale creierului'

În urma finalizării acordurilor cu angajaţii din Italia, Germania şi Austria, ţinta băncii din planul de afaceri "a fost îndeplinită", se arată într-un comunicat al UniCredit.

De când Mustier a preluat conducerea, în 2016, banca a concediat aproximativ 14.000 de angajaţi.

Săptămâna aceasta, UniCredit SpA a anunţat că va suspenda plata dividendelor şi răscumpărările de acţiuni, în contextul pandemiei de coronavirus (COVID-19), un pas înapoi pentru planul directorului general Jean Pierre Mustier de a îmbunătăţi recompensarea acţionarilor.

Banca Centrală Europeană (BCE) le-a recomandat creditorilor din zona euro să omită plata dividendelor şi răscumpărările de acţiuni cel puţin până în octombrie, şi să-şi folosească profiturile pentru a sprijini economia afectată de pandemie.

În decembrie, Mustier a anunţat noua strategie a UniCredit. Planul prevedea reducerea costurilor cu un miliard de euro în Europa Occidentală până în 2023 şi o creştere netă a dividendelor. În perioada 2020-2022, UniCredit urma să distribuie 40% din profitul net acţionarilor săi (dintre care 10% via răscumpărări de acţiuni) faţă de 20% în 2016 şi 30% în 2017. În 2023, acţionarii UniCredit ar fi urmat să fie recompensaţi cu 50% din profitul net realizat de bancă. În total, opt miliarde de euro urmau să fie distribuiţi acţionarilor UniCredit între 2020 şi 2023, dintre care două miliarde euro via răscumpărări de acţiuni.

Board-ul UniCredit a anunţat că va reanaliza în octombrie politica privind dividendele, în funcţie de decizia BCE privind modificarea strategiei de recompensare a acţionarilor.

Grupul UniCredit este prezent în 17 ţări din lume, cu peste 8.500 de sucursale şi 147.000 de angajaţi. UniCredit este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală şi de Est, unde realizează aproximativ 16% din veniturile sale.

În România, grupul UniCredit este prezent prin UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.