Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UniCredit a anunțat că își reduce la zero expunerea la cărbune până în 2028

unicredit

UniCredit SpA şi-a actualizat politica din domeniul energiei şi şi-a stabilit ca obiectiv reducerea la zero a expunerii sale la cărbune, arată un document publicat pe site-ul celui mai mare grup bancar italian, transmite Reuters.

UniCredit nu va furniza servicii bancare pentru niciun fel de proiecte care au legătură cu cărbunele, inclusiv cele menite să menţină, să îmbunătăţească şi chiar să reducă emisiile la centralele pe cărbune, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Nelu Tătaru vrea DEPOLITIZAREA spitalelor: 'Speranţa este ca în 8-10 luni să putem prezenta Parlamentului o lege a reformei în sănătate'

Clienţii care au activităţi legate de cărbune care nu reprezintă mai mult de 25% din venituri pot lucra cu UniCredit atât timp cât au un plan credibil privind retragerea din afacerile cu cărbune până în 2028, se arată în document.

Băncile din întreaga lume au început să fie supuse la presiuni din partea investitorilor, organismelor de reglementare şi activiştilor de mediu pentru a facilita tranziţia spre o economie cu emisii reduse de carbon. Sunt vizate în special finanţările pentru proiectele din domeniul petrolului, gazelor naturale şi cărbunelui, după ce oamenii de ştiinţă au cerut reducerea dependenţei de combustibilii fosili pentru a evita o încălzire dezastruoasă a climei.

Pe baza cercetărilor organizaţiei non-guvernamentale Reclaim Finance, care evaluează politicile legate de cărbune ale multor instituţii financiare, noile actualizări fac din UniCredit prima instituţie financiară din Italia cu o politică de înaltă calitate în domeniul cărbunelui.

Pe plan global, UniCredit este pe locul 16, după 15 firme financiare franceze, informează Reclaim Finance.

Citește și: Antena 1 a pus capăt telenovelei 'Vulpița și Viorel': Cei doi NU vor mai fi invitați în emisiuni

În 2019, UniCredit anunţa că până în 2023 va pune capăt finanţării pentru proiectele de extracţie de cărbune destinate producţiei de energie, alăturându-se altor firme din sectorul financiar care vor să îşi îmbunătăţească politicile în domeniul sustenabilităţii.

Anul trecut, cu ocazia prezentării noii sale politici în domeniul sustenabilităţii, UniCredit a subliniat că îşi va majora cu 25% expunerea pe sectorul energiilor regenerabile, până la peste nouă miliarde de euro în 2023. În schimb, vor fi excluse noi proiecte în domeniul extracţiei de cărbune destinat producţiei de energie, precum şi pentru termocentrale pe bază de cărbune.

Directorul general al UniCredit, Jean Pierre Mustier, a precizat că până în 2023 banca va elimina toate sticlele de plastic de unică folosinţă din clădirile sale. Tot până la acea dată, UniCredit vrea ca toată energia electrică pentru birourile sale din Italia, Germania şi Austria să provină din surse regenerabile, în creştere faţă de 78% anul trecut.

În 2019, mai multe bănci ale căror active sunt echivalente cu o treime din industria bancară globală au adoptat noile "principii bancare responsabile" pentru combaterea schimbărilor climatice, susţinute de ONU.

Grupul UniCredit este prezent în 17 ţări din lume, cu peste 8.500 de sucursale şi 147.000 de angajaţi. UniCredit este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală şi de Est, unde realizează aproximativ 16% din veniturile sale.

În România, grupul UniCredit este prezent prin UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.