Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UniCredit anunță reînnorirea acordului de parteneriat pe segmentul asigurărilor cu grupul german Allianz

unicredit

UniCredit SpA a raportat vineri rezultate financiare anuale peste aşteptări şi a anunţat reînnorirea acordului de parteneriat pe segmentul asigurărilor cu grupul german Allianz, transmite Reuters.

Conform documentului, al doilea grup bancar italian va putea distribui propriile produse prin intermediul Allianz. Acordul dintre UniCredit şi Allianz este valabil pentru pieţele din Germania, Italia, Europa Centrală şi de Est (CEE).

Cei doi parteneri au reînnoit acordurile existente din in Italia până în 2027, cu opţiunea ca UniCredit să aibă "flexibilitate strategică" din 2024.

UniCredit a confirmat că va distribui acţionarilor 3,75 miliarde de euro pentru rezultatele din 2021, dividendele în numerar ridicându-se la 1,17 miliarde de euro şi răscumpărările de acţiuni la 2,58 miliarde de euro.

Veniturile UniCredit în 2021 s-au situat la 18 miliarde de euro, înaintea previziunilor de peste 16 miliarde de euro, în timp ce profitul a ajuns la 3,9 miliarde de euro, comparativ cu o prognoză de peste 3,7 miliarde de euro.

Costurile de restructurare şi alte costuri legate de vânzarea activelor care nu sunt de bază, conform planului pentru perioada 2022-2024, au provocat UniCredit pierderi de 1,44 miliarde de euro în perioada octombrie-decembrie 2021, peste estimările analiştilor, de 1,15 miliarde de euro.

UniCredit SpA şi Allianz sunt prezente şi pe piaţa din România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.