Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UniCredit Bank a încheiat o emisiune de obligaţiuni în valoare de 488,5 milioane lei

unicredit

UniCredit Bank a încheiat cu succes o nouă emisiune de obligaţiuni corporative în lei (de rang senior, negarantate), printr-o ofertă derulată în data de 16 decembrie 2022, a anunţat miercuri banca, informează Agerpres.

Prin oferta de obligaţiuni, banca a vizat atragerea unei sume totale de 450 de milioane de lei, însă oferta a fost suprasubscrisă de către investitori, astfel încât suma finală alocată s-a ridicat la 488,5 milioane de lei.

Emisiunea de obligaţiuni corporative în lei a UniCredit Bank este parte a unui program mai amplu de diversificare a surselor de finanţare destinate creşterii accesului la finanţare pentru clienţii băncii.

Oferta a fost încheiată cu succes, pe baza subscrierilor realizate de investitori instituţionali locali şi instituţii financiare internaţionale.

"Suntem încântaţi de finalizarea cu succes a acestei emisiuni de obligaţiuni şi pentru interesul semnificativ manifestat de investitorii noştri. Această nouă emisiune de obligaţiuni reprezintă un nou pas în diversificarea structurii noastre de finanţare ce va contribui la creşterea accesului clienţilor la credite, vizând în special creditele ipotecare verzi, în acord cu strategia noastră de a promova şi susţine fundamentele ESG (Environmental Social & Governance, n.r.), precum şi creditele adresate sectoarelor de activitate care sunt afectate de consecinţele economice ale situaţiei geopolitice", a afirmat Răsvan Radu, CEO UniCredit Bank.

Conform sursei citate, emisiunea are o maturitate de 5 ani (21 decembrie 2027) şi un cupon anual fix de 9,07%. Obligaţiunile vor fi listate la Bursa de Valori Bucureşti.

Intermediarul emisiunii a fost Alpha Bank Romania SA, iar casa de avocatură Clifford Chance Badea a asigurat consultanţa juridică.

UniCredit Bank este parte a Grupului UniCredit, o Bancă Comercială Pan Europeană cu o ofertă unică de servicii în Italia, Germania, Europa Centrală şi de Est.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.