Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UniCredit este interesată de preluarea Bank Otkritie, care a fost odată cea mai mare bancă privată din Rusia

unicredit

Grupul bancar italian UniCredit SpA se numără printre părţile interesate de o eventuală preluare a Bank Otkritie, o bancă rusească naţionalizată în urmă cu patru ani, dar care acum caută potenţiali cumpărători, au declarat marţi pentru Bloomberg mai multe surse din apropierea acestui dosar, conform Agerpres.

Potrivit surselor, UniCredit ar urma să demareze procedurile de due diligence în cursul acestei săptămâni şi a angajat un consilier care va examina bilanţurile contabile ale băncii ruseşti timp de două săptămâni.

Otkritie Bank a fost odată cea mai mare bancă privată din Rusia dar a fost naţionalizată în 2017, după ce s-a prăbuşit sub un munte de datorii neperformante. Anul trecut, Banca Centrală a Rusiei a anunţat că analizează varianta unei oferte publice iniţiale sau vânzarea către un investitor strategic pentru a-şi reduce participaţia la Otkritie, care în primele nouă luni din 2021 şi-a dublat profitul net până la 58,7 miliarde ruble (788 milioane de dolari).

O eventuală preluare a Bank Otkritie l-ar ajuta pe directorul general de la UniCredit, Andrea Orcel, să depăşească eşecul înregistrat în negocierile cu guvernul italian pentru preluarea Banca Monte dei Paschi di Siena SpA. În luna decembrie, Andrea Orcel a prezentat un nou plan de afaceri pentru UniCredit, ocazie cu care a anunţat că banca italiană va analiza fuziuni şi achiziţii pe pieţele unde operează deja dacă aceste tranzacţii o vor ajuta să îşi consolideze franciza şi să îşi atingă obiectivele financiare.

Bank Otkritie, a şaptea cea mai mare bancă rusească, este prezentă în majoritatea regiunilor din Rusia cu aproape 500 de sucursale care oferă servicii financiare clienţilor de retail, corporate, IMM-urilor şi servicii de private banking. Intenţia UniCredit de a se extinde pe piaţa din Rusia, unde are deja peste 4.000 de angajaţi şi a realizat venituri de 384 milioane de euro în primele nouă luni ale anului trecut, este contrară cu tendinţa înregistrată în ultimii ani în care o serie de bănci străine, precum Deutsche Bank AG, şi-au redus prezenţa în Rusia pe fondul sancţiunilor occidentale.

Grupul UniCredit este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală şi de Est, unde realizează aproximativ 16% din veniturile sale. În România, Grupul UniCredit este prezent prin UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.