Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UniCredit şi Teach For All, parteneriat pan-european pentru a promova educaţia pentru copii

stiripesurse.ro
cursuri engleza copii scoala
Parteneriatul va fi extins în scurt timp şi cu Teach For Serbia, care face demersuri pentru a se alătura reţelei globale Teach For All în următoarele luni. Această nouă alianţă va miza pe o abordare comună, axată pe inovare şi incluziune, pentru a obţine rezultate şi pentru a încuraja potenţialul tinerilor europeni.

Până în prezent, Teach For All a avut un impact pozitiv asupra a peste 300.000 de elevi din Europa, implicând peste 4.000 de cadre didactice în programele sale şi peste 9.000 de absolvenţi care continuă să lucreze în sectoare precum conducerea şcolilor, politicile publice şi inovarea socială.

"Nu există un singur factor care să determine viitorul succes al continentului nostru mai important decât educaţia şi dezvoltarea tinerilor noştri. Pentru a face acest lucru trebuie să perfecţionăm şi să sprijinim cadrele didactice, dotându-le cu toate instrumentele de care au nevoie pentru a fi cei mai buni educatori posibil. Angajamentul UniCredit de a susţine comunităţile să crească merge dincolo de oferirea de sprijin financiar, motiv pentru care sunt încântat să anunţ colaborarea noastră cu Teach For All", a precizat Andrea Orcel, CEO UniCredit.

Cu ajutorul acestor educatori dedicaţi, elevii vor dobândi cunoştinţele, abilităţile, atitudinile şi valorile de care au nevoie pentru a naviga într-o societate în schimbare şi în noul peisaj al locurilor de muncă. Cu mentalitatea şi abilităţile adecvate, vor fi mai bine pregătiţi pentru a atinge securitatea financiară şi pentru a deveni cetăţeni informaţi şi buni contribuitori.

"Educaţia joacă un rol vital în bunăstarea economică şi socială a oricărei regiuni. În timp ce unii elevi europeni sunt bine deserviţi de sistemele actuale, există un număr mare de copii, în special din comunităţile marginalizate, care nu beneficiază de o educaţie de calitate. Pentru ca Europa să facă faţă provocărilor acestui secol, este o nevoie stringentă de a lucra în parteneriat cu şcolile, guvernele şi familiile pentru a se asigura că fiecare copil are posibilitatea de a-şi atinge potenţialul", a afirmat Wendy Kopp, CEO şi Co-fondator Teach For All.

UniCredit va sprijini reţeaua Teach For All cu o donaţie de aproape 2 milioane de euro pentru a finanţa activităţile pentru anul şcolar 2022-2023, şi de asemenea va implica angajaţii ca voluntari care să impulsioneze schimbarea, contribuind cu timpul, cunoştinţele şi abilităţile lor.

Alianţa va utiliza reţelele paneuropene ale ambelor organizaţii, conlucrând la nivel transfrontalier cu partenerii locali pentru a obţine un impact imediat în sălile de clasă şi un impact colectiv pe termen lung în comunităţi.

În România, prin parteneriatul cu UniCredit, Teach for Romania va susţine un număr de 11 profesori care predau în 9 şcoli publice. Aceşti profesori vor lucra cu aproximativ 600 de copii, care astfel vor avea acces la un profesor lider şi la un model educaţional ce vizează impactul la nivelul clasei, şcolii, comunităţii, sistemic.

"Experienţa ultimilor doi ani ne-a demonstrat că viitorul nu e ceva ce ni se va întâmpla cândva, ci este exact ceea ce alegem să construim împreună, acum. Sprijinul pe care îl primesc copiii din comunităţile vulnerabile odată cu parteneriatul global Teach for All şi UniCredit este critic, atât pentru dezvoltarea lor academică, socială, cognitivă, cât şi pentru a-i motiva să vină la şcoală. Suntem recunoscători că aproximativ 600 de elevi vor avea acces la educaţie de calitate prin intermediul profesorilor lor şi al angajaţilor UniCredit care au ales să fie alături de ei prin diverse acţiuni de voluntariat. Pe lângă a-i învăţa pe copii să citească, să scrie, să colaboreze şi să devină adulţi funcţionali în societate, un alt obiectiv al profesorilor noştri este să le ofere copiilor acces şi expunere la oameni de la care să înveţe şi să le devină modele de urmat", a arătat Iulia Pielmuş, Director Executiv, Teach for Romania.

Potrivit sursei citate, în România, 6 din 10 copii din medii vulnerabile nu se descurcă să scrie sau să citească. Situaţia este agravată de faptul că România suferă de deficit de cadre didactice în comunităţile vulnerabile sau greu navetabile.

"Provocările din educaţie sunt atât de complexe, încât este nevoie de un întreg ecosistem care pune copilul în centru, pentru a vedea rezultate acolo unde contează. Teach for Romania oferă un program de leadership pentru oamenii cu viziune, care vor să se implice în educaţia din România. Oameni care, pe termen lung, prin rolurile lor, vor contribui la transformarea educaţiei în favoarea elevului şi vor ajuta copiii să îşi atingă potenţialul, pornind de la cei mai vulnerabili. Timp de 2 ani, le oferă acestora contextul practic pentru a înţelege ce se află în spatele cifrelor alarmante, din rolul de educatori, învăţători sau profesori, iar apoi îi susţin să îşi continue misiunea din diverse roluri strategice, în calitate de alumni ai Teach for Romania", se precizează în comunicat.

UniCredit este o bancă comercială pan-europeană cu o ofertă unică de servicii în Italia, Germania, Europa Centrală şi de Est. UniCredit Bank este parte a Grupului UniCredit.

Teach for Romania este o organizaţie non-guvernamentală, care de 9 ani recrutează şi pregăteşte oameni valoroşi să devină profesori şi învăţători în şcolile publice din România, pornind de la cele mai dificile comunităţi. În anul şcolar 2021-2022, 118 cadre didactice au făcut parte din programul organizaţiei şi au predat în 94 de şcoli, din 22 de judeţe. Dintre cei 176 alumni, absolvenţi ai programului, jumătate au ales să rămână la catedră în şcoli publice din România, dezvoltând şi inovând cultura organizaţională a acestora. Întreaga comunitate de profesori a ajuns astfel la aproximativ 20.000 de copii.

Teach For All este o reţea globală de 61 de organizaţii partenere independente, conduse şi guvernate la nivel local şi o organizaţie globală care lucrează pentru a accelera progresul reţelei. Impactul Teach For All până în prezent în Europa: 4000 profesori în sălile de clasă; 9000 absolvenţi care lucrează în sectoare precum conducerea şcolilor, politicile publice şi inovarea social; 300.000 elevi impactaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.