Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Unitatea de elită a armatei iraniene anunță înfrângerea revoltei populare

iran protest

Gardienii Revoluţiei, unitatea de elită a armatei iraniene, au anunţat duminică înfrângerea revoltei populare, despre care afirmă că a fost orchestrată de forţe externe, enumerând printre acestea din urmă Israelul şi SUA, informează Reuters.

'Poporul revoluţionar iranian, împreună cu zecile de mii de membri ai forţelor Basij (unitatea Gardienilor Revoluţiei n.red), poliţia şi Ministerul Informaţiilor au rupt lanţul (revoltelor) creat (...) de SUA, Marea Britanie, regimul sionist (Israelul), Arabia Saudită, ipocriţi (mujahedinii) şi monarhişti', se arată într-o declaraţie transmisă de Gardienii Revoluţiei, în timp ce parlamentul de la Teheran s-a întrunit într-o şedinţă extraordinară pentru a dezbate cauzele revoltelor populare începute la sfârşitul lunii decembrie, scrie agerpres.ro.

Citește și: EXCLUSIV! Liviu Dragnea, TRĂDAT de un lider important! Cere primarilor vot de susținere pentru Tudose președinte de partid

În acelaşi timp, mii de susţinători ai guvernului de la Teheran au organizat pentru a cincea zi consecutiv manifestaţii de sprijin pentru guvern, scandând lozinci ostile Statelor Unite, Marii Britanii şi Israelului.

Manifestaţiile antiguvernamentale au izbucnit pe 28 decembrie, când în mai multe oraşe iraniene mii de persoane au ieşit în stradă pentru a protesta împotriva preţurilor mari, corupţiei şi politicii economice a guvernului preşedintelui Hassan Rohani, în zilele următoare manifestaţiile extinzându-se în peste 80 de localităţi. Conform surselor oficiale, în urma confruntărilor cu forţele de ordine au fost ucise 22 de persoane şi au fost operate peste o mie de arestări.

Citește și: Un lider PSD din teritoriu anunță: „Mergem cu Firea la prezidențiale!”

Un purtător de cuvânt al poliţiei a declarat că majoritatea celor arestaţi au fost între timp eliberaţi condiţionat, întrucât ei au fost 'manipulaţi' pentru a se alătura protestelor, în schimb liderii revoltei au rămas în arest preventiv.

Localnici din mai multe oraşe intervievaţi de reporteri ai agenţiei Reuters au confirmat că în ultimele zile protestele s-au stins ca urmare a mobilizării masive a forţelor Gardienilor Revoluţiei, aceeaşi unitate care o contribuit decisiv şi la înăbuşirea revoltei din anul 2009.

Citește și: Se pregătește un puci în PSD? Adrian Țuțuianu „sare la gâtul” lui Liviu Dragnea .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.