Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Unitatea Huawei Technologies aduce cipuri noi fabricate în China pentru camerele de supraveghere

TechNews
Huawei

O unitate a Huawei Technologies livrează cipuri noi fabricate în China, pentru camere de supraveghere, într-un nou semn că gigantul tehnologic chinez găseşte modalităţi de a ocoli aproximativ patru ani de restricţii impuse de SUA exporturilor de tehnologie către compania chineză, au informat două surse despre eforturile diviziei, transmite Reuters.

Livrările către producătorii de camere de supraveghere de la unitatea de proiectare a cipurilor HiSilicon a companiei au început anul acesta, potrivit uneia dintre surse, şi a treia sursă familiarizată cu lanţul de aprovizionare din industrie, conform news.ro

Una dintre sursele informate despre divizia de cipuri a spus că cel puţin unii dintre clienţi sunt chinezi.

Huawei a dezvăluit, de asemenea, în ultimele săptămâni noi smartphone-uri care folosesc cipuri avansate, despre care analiştii spun că sunt fabricate pe piaţa internă.

Evoluţiile indică că gigantul tehnologic chinez depăşeşte problema restricţiilor impuse exporturilor de către Washington, care din 2019 l-au împiedicat să obţină componente şi tehnologie de la firmele americane fără aprobare.

”Aceste cipuri de supraveghere sunt relativ uşor de fabricat în comparaţie cu procesoarele pentru smartphone-uri”, a spus sursa familiarizată cu lanţul de aprovizionare al industriei camerelor de supraveghere, adăugând că revenirea HiSilicon ar zgudui piaţa.

Un factor cheie este că Huawei pare să fi lucrat în jurul restricţiilor din SUA privind software-ul de proiectare a cipurilor.

Huawei a anunţat în martie că a făcut progrese în instrumentele de proiectare pentru cipuri produse la şi peste 14 nanometri, cu două până la trei generaţii în spatele tehnologiei de vârf, dar un progres pentru companie.

HiSilicon furnizează în principal cipuri pentru echipamentele Huawei, dar a avut clienţi externi precum Dahua Technology şi Hikvision.

Înainte de restricţionare exporturilor din SUA, Huawei a fost furnizorul dominant de cipuri pentru sectorul camerelor de supraveghere, cu o cota globală de  60% în 2018, potrivit estimărilor Southwest Securities.

Până în 2021, cota de piaţă globală a HiSilicon a scăzut la doar 3,9%, potrivit datelor companiei de consultanţă Frost & Sullivan.

Una dintre sursele informate cu privire la eforturile unităţii a spus că HiSilicon a livrat nişte cipuri de supraveghere low-end din 2019, dar s-a concentrat pe arena high-end şi pe recuperarea cotei de piaţă de la Novatek Microelectronics Corp din Taiwan.

Toate cele trei surse au refuzat să fie numite din cauza sensibilităţii problemei.

Huawei a refuzat să comenteze.

La sfârşitul lunii august, Huawei a lansat Mate 60 Pro, un nou smartphone care foloseşte un cip avansat şi despre care utilizatorii spun că este capabil de viteze 5G.

Evenimentul a fost apreciat de mass-media de stat chineză şi de public, ca o revenire a afacerii Huawei cu smartphone-uri, după ce a fost paralizată de sancţiunile SUA.

Firma de cercetare TechInsights, care a examinat Mate 60 Pro, a descoperit că acesta era alimentat de un nou Kirin 9000S, un cip avansat despre care se spune că a fost cel mai probabil fabricat în China de cel mai bun producător de cipuri din China, Semiconductor Manufacturing International Corp.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.