Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Unităţile Daimler de la Cugir şi Sebeş speră la o reluare treptată a activităţii

facebook.com
izolare coronavirus

Unităţile Daimler de la Sebeş şi Cugir speră să revină în curând la normal în ceea ce priveşte activitatea, după o reluare treptată a acesteia în ultimele săptămâni, a afirmat, vineri, managerul Star Transmission& Star Assembly (subsidiarele Daimler de la Sebeş şi Cugir - n.r.), Klaus Eichhorn, la finalul vizitei efectuate la Sebeş de premierul Ludovic Orban şi alţi membri ai Guvernului.

"Prezenţa dumneavoastră aici, la Star Assembly, subliniază importanţa celor două locaţii de producţie din România, aici şi la Cugir. (...). Pandemia COVID-19 este pentru toţi o mare provocare. (...). Prioritatea noastră rămân flexibilitatea şi siguranţa locului de muncă. Mulţumită programului de şomaj tehnic, suntem capabili să gestionăm această criză", a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, Klaus Eichhorn, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Cum se vor face Împărtășania și Spovedania pe timpul stării de alertă – Regulile care trebuie respectate în cimitir

El a adăugat că au fost făcute pregătiri intense pentru întoarcerea echipei la muncă, pentru ca oamenii să se simtă cât mai bine protejaţi.

"Am luat măsuri din timp şi am implementat o strategie amplă de protecţie împotriva infectării, elaborată pe baza evaluării de risc: curăţenie, echipamente individuale de protecţie, reguli de distanţare, ajustarea spaţiilor comune, a transportului, măsurarea temperaturii corpului şi altele", a explicat Eichhorn.

Managerul a adăugat că fabricile din Sebeş şi Cugir joacă "un rol important" în livrarea de componente şi transmisii de ultimă tehnologie către fabricile de autoturisme din întreaga lume ale concernului.

Citește și: VIDEO Se zguduie Internetul! Dr. Alexandru Rafila: ‘Coronavirusul nu există’

"După oprirea dură a operaţiunilor cauzată de noul coronavirus, unităţile de producţie Mercedes Benz de la Sebeş şi Cugir şi-au reluat treptat activitatea începând cu 21 aprilie. După patru săptămâni, (...) operăm şi sperăm să revenim la normal în curând. Înţelegem că afacerea noastră este crucială pentru România, la toate nivelurile - investiţii, locuri de muncă, taxe, export (...) Acest restart este un semnal pozitiv pentru întreaga industrie (...) Suntem optimişti că ne vom reîntoarce la nivelul normal de producţie curând", a evidenţiat reprezentantul Daimler.

Klaus Eichhorn a făcut referire şi la faptul că grupul Daimler ştie să-şi îndeplinească şi "responsabilitatea socială", producând, de exemplu, viziere pentru cei din "linia întâi".

"În continuare, dorim să oferim sprijin prin producerea de aparatură medicală", a mai spus acesta.

Citește și: Violențe în trafic! Poliția a intervenit imediat! Doi tineri au fost reținuți

Premierul Ludovic Orban, vicepremierul Raluca Turcan şi mai mulţi miniştri s-au aflat vineri într-o vizită la Star Assembly Sebeş, parte a concernului Daimler.

Cele două societăţi, Star Transmission şi Star Assembly, numără peste 3.000 de angajaţi.

Star Transmission a fost înfiinţată în 2001, ca rezultat al unui joint-venture româno-german, capitalizând experienţa locală de două secole în prelucrarea metalelor şi expertiza concernului german, unul din liderii pieţei mondiale de maşini premium şi vehicule comerciale. În 2013, Daimler a devenit acţionar unic al Star Transmission Cugir şi a deschis şi Star Assembly Sebeş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.