Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Unităţile de învăţământ din două localităţi din Olt trec în scenariul 3, după creşterea cazurilor de COVID-19

Inquam Photos / Octav Ganea
scoala dezinfectie

Unităţile de învăţământ din două localităţi din judeţul Olt trec în scenariul 3 de funcţionare, care prevede cursuri exclusiv online, după creşterea cazurilor de COVID-19. Măsura a fost luată în urma declanşării unui focar la un centru de îngrijire şi asistenţă.

Prefectura Olt a transmis joi, că în şedinţa Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Olt a fost adoptată o hotărâre prin care s-a stabilit funcţionarea în scenariul 3 a unităţilor de învăţământ de pe raza localităţilor Spineni (rata de incidenţă - 15,28/1000 locuitori) şi Tătuleşti (rata de incidenţă - 8,87/1000 locuitori), judeţul Olt, pentru perioada 17-29 septembrie 2020, potrivit news.ro.

Citește și: Ion Cristoiu: ‘Singura speranță a PSD e ca Motivarea să vină după alegerile parlamentare’

Această decizie a fost luată în urma declarării unui focar Covid-19 la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Spineni, acolo unde 77 de persoane (44 de beneficiari şi 33 de angajaţi) au fost declarate pozitiv Covid-19, din cele 140 de probe recoltate.

De asemenea, autorităţile din Olt au discutat şi dacă se impune instituirea carantinării zonele pentru comunele Spineni şi Tătuleşti.

Citește și: PNL se delimitează de primarul care și-a filmat fiica dezbrăcată, în genunchi, în timp ce o certa

”În urma acestei evaluării, se constată că nu se impune măsura carantinării zonale pentru cele două localităţi, având în vedere faptul că este vorba despre un focar bine delimitat, în spaţiul limitat, respectiv Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Spineni. Se menţine măsura carantinării centrului pentru 14 zile începând cu data de 15.09.2020.”, se arată în comunicatul Prefecturii Olt.

Sursa citată a precizat că Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt şi Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Olt vor verifica respectarea măsurii de izolare/carantinare la domiciliu stabilită de către Direcţia de Sănătate Publică Olt în cadrul anchetelor epidemiologice realizate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.