Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Uniunea Africană îi cere lui Matteo Salvini să-și retragă afirmațiile jignitoare cu privire la importul de sclavi africani

www.wikipedia.org
Matteo Salvini

Comisia Uniunii Africane s-a declarat "stupefiată"de afirmaţiile ministrului de interne italian Matteo Salvini cu privire la importul de "sclavi" africani şi a cerut ca politicianul de extremă dreaptă "să-şi retragă declaraţiile jignitoare", informează AFP preluată de Agerpres.

"Comisia Uniunii Africane este stupefiată de comentariile formulate de Matteo Salvini în timpul unei recente conferinţe la Viena, în cadrul căreia i-a comparat pe migranţii africani cu sclavii", afirmă Comisia UA într-un comunicat transmis marţi seara spre difuzare presei.

"În interesul unui angajament constructiv în dezbaterea privind migraţia între cele două continente, Uniunea Africană solicită ca (Matteo Salvini) să-şi retragă declaraţiile jignitoare", adaugă Comisia acestei organizaţii panafricane.

Potrivit ei, "este de notorietate publică faptul că emigraţia din Italia în ultimele două secole a fost cel mai important caz de migraţie în istoria modernă a Europei".

"Actuala 'criză a migraţiei' în Europa oferă o posibilitate Africii şi Europei să înceapă un dialog nu doar pe probleme de migraţie, ci şi la o scară mai largă asupra cooperării pentru dezvoltare între cele două continente", a conchis aceeaşi sursă.

Într-o înregistrare video difuzată la 14 septembrie de anturajul lui Salvini, acesta poate fi văzut luând cuvântul la o reuniune a miniştrilor europeni de interne şi denunţând ideea aparent formulată anterior de către ministrul luxemburghez de externe, Jean Asselborn, potrivit căruia Europa îmbătrânită are nevoie de imigranţi.

"În Italia, noi resimţim nevoia de a-i ajuta pe copiii noştri să facă alţi copii. Şi nu să aibă din nou sclavi pentru a-i înlocui pe copiii pe care noi nu-i mai facem", explică ministrul italian, după care a urmat un schimb viu de replici între Salvini şi Asselborn.

Polemica a continuat în timpul weekend-ului, în cursul căruia cei doi politicieni s-au confruntat din nou verbal, de această dată prin intermediul prese

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.