Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Uniunea Africană se alătură Grupului celor 20 de economii mondiale de top

ndtv.com
g20 india

Uniunea Africană a primit statutul de membru permanent în cadrul Grupului celor 20 de economii mondiale de top, a declarat sâmbătă premierul indian Narendra Modi, anunță AP.

Modi s-a adresat delegaților G20 din spatele unei plăcuțe cu numele țării sale, care nu indica India, ci "Bharat", un vechi nume sanscrit susținut de susținătorii săi naționaliști hinduși, conform mediafax.

Anunțul a fost făcut în momentul în care Modi a deschis summitul de weekend al G20, un summit care are loc în contextul în care diviziunile tot mai mari la nivel mondial și absența unor actori-cheie amenință să facă dificilă obținerea unui consens asupra celor mai spinoase probleme.

Cu toate acestea, a existat un sprijin larg pentru adăugarea Uniunii Africane la G20, devenind astfel al doilea bloc regional care să devină membru permanent după Uniunea Europeană.

Preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, ceruse anul trecut ca Uniunea Africană să devină membru permanent al G20, grupul celor mai mari economii ale lumii, conform Reuters, după ce conducerea Uniunii Africane îi solicitaseră lui Biden să crească reprezentarea ţărilor africane în G20.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.