Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Uniunea Europeană a adoptat sancţiuni împotriva altor opt responsabili pentru represiuni în Crimeea

europarl.eu
Comisia europeana UE

Uniunea Europeană a adoptat luni sancţiuni împotriva altor opt responsabili locali acuzaţi de reprimarea oponenţilor anexării Crimeii de către Rusia, în ajunul unei vizite la Kiev a liderilor UE, potrivit France Presse.

'Printre persoanele adăugate pe lista cu sancţiuni a UE figurează o serie de oficiali - judecători, procurori şi agenţi de securitate - responsabili cu aplicarea legilor ruseşti în Crimeea şi Sevastopol, teritorii anexate ilegal', se menţionează într-un comunicat al Bruxelles-ului.

'Aceşti indivizi au luat decizii tendenţioase în cazuri motivate de considerente politice şi au urmărit penal sau persecutat oponenţi ai anexării ilegale' de către Moscova în 2014 a acestei peninsule din sudul Ucrainei, potrivit textului citat.

Printre cei incluşi suplimentar pe lista cu sancţiuni a UE figurează şeful filialei FSB (Serviciul de Securitate Federal rus) din Crimeea, judecători şi anchetatori din acest teritoriu, precum şi un procuror militar din Rostov pe Don, oraş din sud-vestul Rusiei, la frontiera cu Ucraina.

Cu aceste noi nume adăugate, un total de 185 de persoane şi 48 de entităţi sunt vizate de interdicţiile de viză şi îngheţarea activelor de către UE în legătură cu anexarea Crimeii de către Rusia şi cu insurecţia din 2014 în estul Ucrainei a separatiştilor proruşi susţinuţi de Moscova, potrivit Agerpres.ro.

Organizaţiile pentru apărarea drepturilor omului acuză autorităţile că desfăşoară o amplă campanie de reprimare a oponenţilor anexării Crimeii, în special în rândul comunităţii tătare din peninsulă.

Anunţul privind aceste noi sancţiuni survine cu o zi înainte de o reuniunea preconizată să aibă loc la Kiev între preşedintele Consiliului European, Charles Michel, şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

UE doreşte să arate că rămâne un pilon de sprijin pentru Kiev în faţa conflictului din estul Ucrainei, o ţară care se teme că Uniunea Europeană s-ar putea dezinteresa de situaţia sa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.