Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Uniunea Europeană a impus sancţiuni împotriva a cinci persoane care au fost implicate în alegerile pentru Duma de Stat din 2021 în Crimeea

foreignpolicy.com
uniunea europeana ue

Uniunea Europeană a impus luni sancţiuni împotriva a cinci persoane care au fost implicate în alegerile pentru parlamentul rus din peninsula ucraineană Crimeea, anexată în 2014 de Rusia, din septembrie 2021, relatează Reuters.

Cei sancţionaţi sunt membri ai Dumei de Stat, camera inferioară a Parlamentului rus, fiind aleşi să reprezinte Crimeea şi oraşul Sevastopol. Lor li se alătură şeful şi adjunctul şefului comisiei electorale din oraşul Sevastopol, a precizat UE într-un comunicat.

Sancţiunile UE legate de integritatea teritorială a Ucrainei li se aplică acum unui număr total de 193 de persoane şi 48 de entităţi, potrivit blocului comunitar, informează Agerpres.ro.

Cei afectaţi au activele îngheţate şi sunt vizaţi de o interdicţie de călătorie care îi împiedică să intre în UE sau să tranziteze teritoriul comunitar.

Actele legale relevante, inclusiv numele persoanele vizate, vor fi publicate în Jurnalul Oficial al UE, menţionează Consiliul UE în comunicatul citat.

UE nu recunoaşte anexarea ilegală a Crimeei şi a oraşului Sevastopol de către Federaţia Rusă şi continuă să condamne încălcarea legii internaţionale de către Rusia. Mai mult, UE rămâne neclintită în susţinerea integrităţii teritoriale, suveranităţii şi independenţei Ucrainei, mai precizează sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.