Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Uniunea Europeană ACUZĂ Rusia de intimidări în timpul campaniei electorale: Există serioase nereguli la vot

UE Uniunea europeana

Uniunea Europeană a denunţat, luni, atmosfera de intimidare din timpul campaniei electorale din Rusia şi lipsa de observatori internaţionali la scrutinul parlamentar câştigat de partidul pro-Kremlin Rusia Unită, informează Agenţia France-Presse şi cotidianul Ouest-France.

"Ceea ce am observat în contextul apropierii alegerilor a fost o atmosferă de intimidare la adresa tuturor vocilor critice independente", a declarat Peter Stano, purtătorul de cuvânt al lui Josep Borrell Fontelles, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate.

"Scrutinul parlamentar s-a desfăşurat fără observatori internaţionali credibili. Există o serie de indicii din partea observatorilor locali independenţi referitoare la numeroase nereguli electorale", a subliniat oficialul UE, scrie Mediafax.

Citește și: Marea Britanie, decizie SURPRIZĂ în plină pandemie: bolnavii în stare gravă vor fi tratați cu medicamentul care l-a salvat pe Trump

 

Partidul Rusia Unită, care îl susţine pe preşedintele Vladimir Putin, a obţinut 49,84% din voturi în urma scrutinului parlamentar desfăşurat în Rusia, conform rezultatelor anunţate luni de Comisia Electorală Centrală. Partidul Rusia Unită (conservator, naţionalist) a obţinut 49,84% din voturi, fiind urmat de Partidul Comunist (extremă-stânga), care are 19,56% din voturi, a anunţat Comisia Electorală Centrală după numărarea a 99,7% din voturi.

Partidul Liberal-Democrat din Rusia, o formaţiune naţionalistă, a primit 7,51% din voturi, formaţiunea Rusia Dreaptă (centru-stânga) a obţinut 7,38%, iar mişcarea Noul Popor, 5,33%.

Opoziţia anti-Kremlin a fost exclusă din scrutin. Aliaţii liderului opoziţiei, Aleksei Navalnîi - aflat în detenţie - au îndemnat alegătorii să voteze cu partidele plasate cel mai bine pentru a învinge formaţiunea Rusia Unită.

Au fost semnalate nereguli electorale în mai multe regiuni din Rusia. Inclusiv liderul Partidului Comunist, Ghenadi Ziuganov, a denunţat fraude electorale.

Pentru prima dată după anul 1993, Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) nu a trimis observatori la scrutinul parlamentar federal din Rusia, în contextul limitărilor impuse de autorităţile ruse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.