Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Uniunea Europeană anunță că ajutorul financiar pentru palestinieni nu va fi suspendat

uniunea europeana

Uniunea Europeană a precizat luni că plățile de ajutor pentru palestinieni nu vor fi suspendate, după comentariile unuia dintre oficialii săi, care a spus că plățile vor fi oprite. Oliver Varhelyi, comisarul european pentru vecinătate și extindere, a declarat într-o serie de postări pe rețelele de socializare că Comisia suspendă toate finanțările pentru palestinieni până la o nouă analiză, având în vedere atacul Hamas asupra Israelului, scrie Rador Radio România.

Într-o declarație publicată după declarațiile lui Oliver Varhelyi, Comisia Europeană a declarat că "lansează o revizuire urgentă a asistenței UE pentru Palestina", dar "această revizuire nu se referă la asistența umanitară oferită în cadrul operațiunilor europene de protecție civilă și ajutor umanitar (ECHO)". "În plus față de garanțiile existente, obiectivul acestei revizuiri este de a ne asigura că nicio finanțare din partea UE nu permite în mod indirect vreunei organizații teroriste să comită atacuri împotriva Israelului", a declarat Comisia Europeană, adăugând că "condamnă fără echivoc atacurile teroriste comise de Hamas împotriva Israelului în weekend".

În urma comentariilor lui Oliver Varhelyi, Janez Lenarč, comisarul european pentru gestionarea crizelor, a declarat că ajutorul umanitar pentru palestinieni va continua. "Deși condamn cu cea mai mare fermitate atacul terorist comis de Hamas, este imperativ să protejăm civilii și să respectăm dreptul umanitar internațional. Ajutorul umanitar al UE pentru palestinienii aflați în dificultate va continua atât timp cât va fi necesar", a declarat Janez Lenarč. Înaltul reprezentant al UE pentru politică externă, Josep Borrell, a reiterat, de asemenea, luni, că revizuirea asistenței UE pentru Palestina, anunțată de Comisia Europeană, "nu va suspenda plățile datorate".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.