Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Uniunea Europeană CERE încetarea focului în Siria după ce ONU a deschis linia discuţiilor săptămâna trecută

WorldBakers
comisia europeana dublu standard

După Organizaţia Naţiunilor Unite, Uniunea Europeană face apel la rândul său, duminică, la încetarea focului în toată Siria pentru a ajuta la un mai bun răspuns în faţa pandemiei de coronavirus, scrie AFP, citată de news.ro.

Siria a semnalat până în prezent cinci cazuri de contaminare cu noul coronavirus.

Emisarul ONU pentru Siria, Geir Pedersen, a solicitat marţi încetarea focului, iar anchetatori ai ONU pentru Siria au reiterat acest apel sâmbătă.

"Încetarea focului recent decisă la Idleb rămâne fragilă. Trebuie menţinută şi înţeleasă în toată Siria", a declarat un purtător de cuvânt al Comisiei europene, într-un comunicat.

Citește și: Streinu Cercel solicită convocarea CSAT: 'E momentul ca președintele României să se implice în mod direct. Nu mai avem timp'

"A înceta ostilităţile în ţară este important în sine, dar este şi o precondiţie pentru a opri propagarea coronavirusului şi de a proteja o populaţie deja încercată, de consecinţe potenţial dezastruoase, în special la Idleb, unde se află un important număr de refugiaţi", a continuat el.

Uniunea Europeană, aşa cum a făcut ONU, a pledat pentru o liberare la scară mare a persoanelor deţinute de regimul sirian.

Pandemia ameninţă în special 6,5 milioane de sirieni deplasaţi în ţară, dintre care mai mult de un milion de civili, în majoritate femei şi copii, sunt în taberele de-a lungul frontierei turce, în provincia Idleb.

Ei trăiesc cu un acces limitat la îngrijiri sau la apă potabilă, într-un sector în care zeci de spitale au fost scoase închise din cauza bombardamentelor şi a ostilităţilor.

Ţintă a unei noi ofensive mortale a Damascului din decembrie, regiunea Idleb, ultimul bastion jihadist şi rebel din Siria, beneficiază de un calm precar de la începutul lunii martie datorită unui acord de armistiţiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.