Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Uniunea Europeană este principalul partener comercial al Republicii Moldova, cu o pondere de peste 70%

rador.ro
republica moldova ue

Investițiile directe din Uniunea Europeană domină economia Republicii Moldova, reprezentând circa 71% din stocul de investiții, conform datelor de la începutul anului 2020, investițiile directe din Uniunea Europeană în Republica Moldova ajungând la peste trei miliarde de dolari SUA.

În anul 2020, ponderea exporturilor din Republica Moldova către țările UE a constituit 67% din totalul exporturilor. În cazul produselor de patiserie, grăsimilor, uleiurilor și preparatelor din legume și fructe, peste 80% dina ceste categorii de produse exportate de Republica Moldova au ca destinație piața Uniunii Europene, transmite știri.md

Principalele sectoare ale economiei Republicii Moldova care au beneficiat de investiții directe din UE sunt: activitățile financiare, comerțul, industria prelucrătoare, informațiile și comunicațiile, sectorul energetic, tranzacțiile imobiliare, construcțiile.

Spre comparație, țările CSI au investit cel mai mult în energie, transport și depozitare, comerț, industria prelucrătoare, activități financiare și altele.

Infograficul prezintă principalii indicatori ai relațiilor comerciale dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană și cum au evoluat aceștia în ultimii 5 ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.