Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Uniunea Europeană extinde mecanismul de control al exporturilor de vaccin până la finalul lui iunie

AstraZeneca
coronavirus vaccin

Uniunea Europeană intenţionează să extindă până la finalul lunii iunie mecanismul de control al exporturilor de vaccinuri anti-COVID-19 produse în statele membre, au declarat joi două surse europene pentru Reuters, măsură care ar putea spori tensiunile cu ţările terţe care se bazează pe vaccinurile produse în interiorul blocului comunitar, potrivit AGERPRES.

La 29 ianuarie, Comisia Europeană a adoptat un mecanism de control al exporturilor de vaccinuri anti-COVID-19 produse în statele UE, pentru a preveni ieşirea din blocul comunitar a unor cantităţi de vaccin care, în virtutea contractelor încheiate cu companiile farmaceutice, sunt destinate statelor membre.

Executivul comunitar a luat această decizie în urma unei dispute cu compania farmaceutică britanico-suedeză AstraZeneca.

Citește și: Meghan Markle declară război Familiei Regale Britanice: ce acuzații grave aduce în interviul cu Oprah Winfrey

Mecanismul ar urma să expire la finalul lunii martie, dar Comisia Europeană doreşte prelungirea lui până la 30 iunie, potrivit surselor europene citate.

''Comisia va propune extinderea până la finalul lui iunie. Şi a fost primită de statele membre cu aprobare, nu neapărat cu entuziasm, dar există o senzaţie că încă avem nevoie de acest mecanism'', a declarat un diplomat european.

O altă oficialitate UE a adăugat că la reuniunea săptămânală de miercuri a Comitetului reprezentanţilor permanenţi (COREPER, format din ambasadorii ţărilor membre pe lângă UE) numeroase state au sprijinit măsura, inclusiv Germania şi Franţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.