Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Uniunea Europeană ia în calcul INTERZICEREA centralelor de apartament

stiripesurse.ro
centrale termice

Emisiile de carbon din încălzirea rezidențială pot fi drastic reduse dacă Europa va accepta interzicerea de noi instalații de încălzire pe gaze, cel mai târziu până în 2030, potrivit unui cercetător danez care a condus un studiu la nivel european pentru reducerea emisiilor sectorului de încălzire, potrivit mediafax.

Citeste si Robert Negoiță face valuri în CEX PSD. Avertisment pentru Guvern - surse

Brian vad Mathiesen este, conform Euractiv, academician și cercetător specializat în sisteme de energie inteligentă la Universitatea Aalborg din Danemarca. El este coordonatorul principal al Heat Road Europe, un proiect finanțat de UE, menit să dezvolte o strategie europeană în domeniu. Proiectul a analizat sistemele de încălzire din 14 țări membre UE, printre care și România.

Vad Mathiesen spune că 50-70% din gospodăriile din UE ar putea fi deservite mai ieftin, prin intermediul rețelelor de termoficare.

O dată certă pentru interzicerea centralelor și boilerelor pe petrol și gaze ar trebui să fie inclusă în strategia europeană 2050 pentru emisii scăzute de dioxid de carbon, cu 2030 termen limită pentru instalarea de noi cazane pe gaz, spune profesorul.

O astfel de interdicție ar face gazele disponibile pentru utilizarea în scopuri mai valoroase decât încălzirea.

Vezi și: Ministrul Toader se opune numirii lui Kovesi la Parchetul European: 'Voi trimite decizia CCR privind demiterea din funcţie, fiecărui ministru de justiţie'

Cu toate acestea, majoritatea țărilor UE intenționează în prezent să extindă sistemele de furnizare a gazelor, nu le reducă, notează Euractiv.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.