Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Uniunea Europeană îi cere eurodeputatei Marine Le Pen să ramburseze 340.000 de euro

Marine Le Pen

Uniunea Europeană îi cere eurodeputatei Marine Le Pen să ramburseze 340.000 de euro, pe care i-ar fi cheltuit pentru a plăti doi asistenţi care au lucrat doar pentru formaţiunea sa politică din Franţa, Frontul Naţional, afirmă surse de la Bruxelles citate de AFP. Organismul anti-fraudă al UE, OLAF, a cerut pe 2 august Parlamentului European să recupereze de la Le Pen 339.496 euro, susţin două surse - una parlamentară şi una judiciară - care confirmă astfel informaţii publicate de site-ul de internet Mediapart şi de săptămânalul Marianne din Franţa. La Paris s-a deschis o anchetă judiciară independentă asupra aceloraşi presupuse nereguli.

Unul din asistenţii lui Le Pen, Thierry Legier, a încasat salarii în 2011, iar asistenta Catherine Griset din 2010 până anul acesta. Ei ar fi trebuit să desfăşoare activităţi legate de Parlamentul European, la Bruxelles, dar au lucrat la sediul Frontului Naţional, în alte scopuri, a declarat sursa parlamentară a agenţiei de presă menţionate. La 30 septmebrie, Parlamentul European i-a acordat eurodeputatei patru săptămâni pentru a răspunde acuzaţiilor, dar aceasta nu a reacţionat. "Nu am răspuns mesajului parlamentului deoarece încă nu ni s-a comunicat raportul anchetei OLAF", a declarat pentru AFP avocatul Marcel Ceccaldi, care o reprezintă pe Marine Le Pen. El a afirmat că va face recurs la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, pentru a primi acest raport.

Potrivit avocatului, este dificil de separat activitatea unui asistent parlamentar de cea în slujba uni lider de partid politic, iar acuzaţiile ar fi doar o "manevră" pentru a dăuna campaniei clientei sale pentru alegerile prezidenţiale din Franţa, din 2017. Vicepreşedintele Frontului Naţional, Florian Philippot, a comentat şi el acuzând UE că este "domnia arbitrariului, blândă cu prietenii şi cu pro-europenii şi nemiloasă cu adversarii (...), cu cei care îi contestă stăpânirea". În aceeaşi situaţie ca şi Marine Le Pen se află şi tatăl acesteia, Jean-Marie Le Pen, căruia UE îi cere să ramburseze 320.026 euro, folosiţi pentru remunerarea unui asistent din 2009 până în 2014, reaminteşte AFP, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.