Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Uniunea Europeană intensifică sancţiunile contra Iranului

uniunea europeana

Consiliul Uniunii Europene a anunţat, joi, sancţiuni suplimentare împotriva unor persoane şi entităţi din Iran, pentru a descuraja furnizarea de asistenţă militară Rusiei în războiul din Ucraina.

"Consiliul a stabilit astăzi un nou cadru de măsuri restrictive, ţinând cont de sprijinul militar acordat de Iran Rusiei în războiul de agresiune împotriva Ucrainei. Noul regim interzice exporturile din Uniunea Europeană a pieselor utilizate în fabricarea de vehicule aeriene fără pilot. În plus, prevede restricţii de călătorie şi acţiuni de blocare a activelor, care pot fi aplicate persoanelor responsabile, care susţin sau sunt implicate în programul iranian de vehicule aeriene fără pilot. Noul regim completează trei pachete adoptate anterior privind sancţiuni împotriva unor persoane şi entităţi implicate în programul de drone (...)", anunţă Consiliul UE, conform unui comunicat postat pe site-ul propriu şi vizualizat de agenţia Mediafax.

Bruxellesul a dispus sancţionarea a şase cetăţeni iranieni implicaţi în furnizarea de drone Rusiei şi de sisteme antiaeriene Siriei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.