Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Uniunea Europeană intervine înainte ca Serbia și Kosovo să declanșeze RĂZBOIUL: Bruxellesul critică înființarea armatei kosovare

VOA News
kosovo

Uniunea Europeană a criticat la rândul său vineri Kosovo pentru adoptarea unor legi pentru transformarea forţei de securitate actuale într-o armată propriu-zisă, relatează DPA, potrivit agerpres.ro.

citește și: Detalii neștiute scoase la suprafață: Avere uriașă pentru noua șefă CSM!

"La fel ca NATO, ţările din UE continuă să împărtăşească opinia că mandatul KSF (Forţa de Securitate din Kosovo - n.r.) ar trebui schimbat numai printr-un proces incluziv şi gradual în acord cu Constituţia din Kosovo", a precizat într-un comunicat un purtător de cuvânt al UE pentru afaceri externe.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat anterior vineri că "regretă" decizia parlamentului de la Pristina de a crea o armată kosovară şi a afirmat că Alianţa îşi va "reexamina nivelul de angajare" în Kosovo.

Vineri, deputaţii kosovari au adoptat în unanimitate - în absenţa aleşilor minorităţii sârbe, care au boicotat şedinţa - proiectul legii care acordă mandat militar KSF, având în prezent în principal misiuni de securitate civilă. Securitatea şi integritatea teritorială din Kosovo sunt monitorizate după războiul din 1998-1999 de forţa internaţională condusă de NATO, KFOR.

Decizia privind crearea armatei kosovare survine într-un moment de intensificare a tensiunilor dintre Belgrad şi Pristina, după ce aceasta din urmă a impus taxe vamale asupra produselor sârbeşti, iar dialogul mediat de Uniunea Europeană se află într-un punct mort.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.