Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Uniunea Europeană nu recunoaşte paşapoartele ruseşti noi emise pentru cetăţenii ucraineni

atlanticcouncil.org
Josep Borrell Fontelles, Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe

Uniunea Europeană îşi menţine poziţia de a nu recunoaşte noile paşapoarte ruseşti emise pentru cetăţenii ucraineni, a declarat miercuri şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell.

Într-un mesaj pe Twitter, preluat de dpa, înaltul reprezentant pentru politica externă şi de securitate comună a apreciat că politica Moscovei constituie "încă o încălcare flagrantă" a suveranităţii Ucrainei, potrivit Agerpres.ro.

Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat luni un decret prin care extinde criteriile de eligibilitate pentru paşapoartele ruseşti rezidenţilor din toate regiunile Ucrainei. Până acum, puteau solicita astfel de documente doar locuitorii din estul ţării, controlat de separatiştii susţinuţi de Moscova. Măsura respectivă se aplica din 2019, reaminteşte dpa.

Peste 800.000 de cetăţeni ucraineni din regiunile separatiste Doneţk şi Lugansk au primit în ultimii trei ani cetăţenia rusă printr-o procedură simplificată, conform agenţiei de presă TASS, citată de dpa.

Rusia a început să ofere paşapoarte şi locuitorilor din teritoriile ocupate după 24 februarie, când forţele ruse au invadat Ucraina, ceea ce - potrivit dpa - ar putea indica intenţia de efectua noi anexări similare celei din 2014, care a vizat Crimeea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.