Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Uniunea Europeană promite 100 de milioane de euro pentru reconstrucţia post-cutremur a Albaniei

Uniunea Europeană a promis 100 de milioane de euro la o conferinţă a donatorilor pe care a organizat-o luni la Bruxelles pentru a ajuta Albania să îşi revină după cutremurul devastator din noiembrie, relatează DPA, potrivit AGERPRES.

"UE a reuşit să strângă 100 de milioane de euro din buget", a declarat preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, la conferinţa 'Împreună pentru Albania'.

Citește și: USR a bătut palma cu PSD? Un lider PNL anunță blatul zilei: ‘Le-a crăpat obrazul’

Ajutorul vine după un pachet de urgenţă de 15 milioane de euro pe care UE l-a aprobat deja pentru reparaţii prioritare în decembrie, la scurt timp după cutremurul din 26 noiembrie, care a dus la prăbuşirea completă a numeroase clădiri pe coasta de la Marea Adriatică a Albaniei, precum şi la moartea a 51 de persoane şi rănirea altor sute.

Albania, care este printre cele mai sărace ţări din Europa, a estimat pagubele directe produse de catastrofă la 985 de milioane de euro, fiind aşteptate şi alte efecte negative ca urmare a încetinirii creşterii economice.

Printre participanţii la conferinţă s-au numărat reprezentanţi ai UE şi ai statelor sale membre, ai partenerilor din Balcanii de Vest, ai organizaţiilor internaţionale şi ai instituţiilor financiare internaţionale, inclusiv ONU şi Banca Mondială, a precizat Comisia Europeană.

Citește și: Vlad Voiculescu, candidat la Primăria Capitalei, despre ordonanța pe sănătate:La Ministerul Sănătăţii s-a inventat un săculeţ cu bani

În acelaşi timp, Albaniei i s-a cerut să îşi îmbunătăţească regulile privind construcţiile, din cauză că multe dintre clădirile prăbuşite, inclusiv hoteluri de pe coastă, au fost ridicate fără a se ţine cont de normele de siguranţă.

Anul trecut, Albania nu a primit acceptul de a începe negocierile de aderare la UE din cauza unui dezacord pe acest subiect între lideri din blocul comunitar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.