Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Uniunea Europeană SANCȚIONEAZĂ grupul de mercenari Wagner: 'Sancțiunile au fost aprobate fără discuții'

NEXTA

UE a impus sancțiuni împotriva grupului de mercenari Wagner, pentru  „încălcare rău intenționată a drepturilor omului în diferite țări”, informează Nexta. Printre țări se numără și Ucraina.

Restricțiile se aplică patru persoane juridice și opt persoane fizice.

Omul de afaceri rus Evgheni Prigojin, se află deja sub sancțiunile UE.  Oficial, sancțiunile împotriva grupării Wagner vor fi anunțate zilele următoare.

"Sancțiunile împotriva grupului Wagner au fost aprobate fără discuții împotriva a patru persoane juridice și opt persoane fizice. Există și o decizie privind sancțiunile pentru a împiedica tranziția democratică în Mali. Acestea vor intra în vigoare după publicarea în Jurnalul Oficial al UE”, a spus o sursă diplomatică pentru Interfax.

Vezi si: Americanii se tem că mercenarii ruși Wagner ar putea să intervină în Mali

Tuturor persoanelor implicate pe lista neagră li se va interzice intrarea în UE și accesul la sistemul bancar al Uniunii Europene.

Consiliul UE a confirmat oficial instituirea unui mecanism de sancțiuni: „Consiliul și-a extins astăzi regimul de sancțiuni ca răspuns la situația din Mali, aprobând noi criterii care vor permite UE să impună în mod unilateral măsuri restrictive asupra persoanelor și organizațiilor responsabile pentru subminarea păcii, securității și stabilității în Mali sau pentru obstrucționarea transferului de putere", se spune în declarația Consiliului UE vehiculată la Bruxelles.

Vezi si: Franța, acuzații grave împotriva Rusiei! Oficial despre mercenarii Wagner: 'Comit numeroase violări, exacţiuni, jafuri pentru a se substitui autorităţii ţării'

Franța a fost principalul inițiator al sancțiunilor împotriva evenimentelor din Mali și a grupului Wagner. Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat că autoritățile din Mali au apelat la o companie militară privată din Rusia cu o cerere de ajutor în lupta împotriva terorismului. În același timp, el a subliniat că Moscova nu are nimic de-a face cu această înțelegere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.