Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Uniunea Europeană, SOMAŢIE fără precedent: 'Opriţi ORORILE'

parlamentul european

Uniunea Europeană a făcut apel vineri la o încetare imediată a focului şi la deschiderea accesului pentru camioanele cu ajutoare umanitare, exprimându-şi în acelaşi timp în termeni duri nemulţumirea faţă de bombardamentele din regiunea Ghouta Orientală din Siria, relatează Reuters şi dpa. "Uniunea Europeană nu are cuvinte pentru a descrie oroarea cu care se confruntă populaţia din Ghouta Orientală", a transmis şefa diplomaţiei europene Federica Mogherini, într-o declaraţie asumată de toate cele 28 de state membre ale blocului comunitar, conform Agerpres.

Citeşte şi: ALERTĂ - Prima REACŢIE a Laurei Codruţa Kovesi, după cererea de revocare: 'Voi răspunde PUNCT cu PUNCT...'

"Accesul liber pentru ajutoarele umanitare şi protecţia civililor sunt o datorie morală şi o urgenţă. Luptele trebuie oprite acum - comunitatea internaţională trebuie să se unească pentru a opri această suferinţă umană", a mai spus Mogherini. Ea a precizat totodată că Uniunea Europeană sprijină proiectul de rezoluţie al Consiliului de Securitate al ONU care face apel la un armistiţiu umanitar de 30 de zile pe întreg teritoriul Siriei.

Citeşte şi: Liviu Pleşoianu, atac FĂRĂ PRECEDENT, după replica lui Iohannis la revocarea lui Kovesi: Ce îi transmite deputatul

"Regimul sirian trebuie să se oprească imediat din a-şi ataca propriul popor şi să îşi îndeplinească responsabilitatea primară de a-l proteja", a mai afirmat şefa diplomaţiei europene. De asemenea, preşedintele francez Emmanuel Macron şi cancelarul german Angela Merkel au transmis tot vineri o scrisoare comună preşedintelui rus Vladimir Putin, pentru a-i cere să aprobe rezoluţia de încetare a focului în Siria pe care Consiliul de Securitate al ONU o va vota în cursul serii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.