Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Uniunea Europeană somează Turcia să oprească urgent operaţiunea militară din Siria

UE Uniunea europeana

Uniunea Europeană a somat, miercuri seară, Turcia să înceteze urgent ofensiva militară în nordul Siriei, denunţând iniţiativa "unilaterală" a Administraţiei Recep Tayyip Erdogan, relatează cotidianul Le Figaro, potrivit MEDIAFAX.

Citește și: Atenție! Legea construcțiilor ar putea fi modificată

"Uniunea Europeană cere Turciei să oprească această iniţiativă militară unilaterală", se arată într-o declaraţie comună a celor 28 de state membre ale Uniunii Europene.

"Este puţin probabil ca pretinsa zonă de securitate prevăzută de Turcia în nord-estul Siriei să răspundă criteriilor internaţionale în materie de repatriere a refugiaţilor", subliniază Uniunea Europeană, avertizând că nu va furniza "asistenţă pentru stabilizare sau dezvoltare în zonele în care sunt ignorate drepturile populaţiei".

Armata Turciei a lansat miercuri operaţiuni militare în nordul Siriei, de-a lungul frontierei comune, vizând grupuri insurgente kurde. Administraţia Recep Tayyip Erdogan vrea să creeze o "zonă de securitate" în nordul şi nord-estul Siriei, de-a lungul frontierei cu Turcia. Trupele turce vor pătrunde "în Siria pentru a neutraliza o ameninţare de lungă durată la adresa Turciei", a declarat Fahrettin Altun, consilierul pentru Comunicare al preşedintelui Recep Tayyip Erdogan.

Citește și: Îndemn pentru toți PSD-iștii! Rivalul lui Liviu Dragnea, semnal de mobilizare

Administraţia Bashar al-Assad a avertizat, marţi, Turcia că nu va permite atacarea teritoriului sirian, cerându-le grupurilor insurgente kurde să se alăture serviciilor de securitate siriene. "Vom apăra teritoriul sirian, nu vom accepta ocuparea teritoriului sirian", a declarat Faisal al-Miqdad, adjunct al ministrului sirian de Externe, citat de cotidianul Al-Watan şi de site-ul Tagesschau.de. Oficialul sirian a îndemnat grupurile insurgente kurde "să nu se arunce singure în groapă", ci să se alieze cu armata siriană în conflictul cu Turcia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.