Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Uniunea Națională a Consiliilor Județene susține programul național de investiții: Guvernanții să treacă peste divergențe

uncjr facebook
uniunea nationala a consiliilor judetene

Reprezentanții Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România (UNCJR) susțin programul național de investiții Anghel Saligny propus de Guvernul Cîțu. Ei spun că guvernanții trebuie să treacă peste divergențe și să aprobe documentul, potrivit Mediafax.

Prin intermediul unui comunicat de presă, UNCJR anunță că susține Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului pentru aprobarea Programului Național de Investiţii „Anghel Saligny”.

De altfel, reprezentanții autorităților locale au participat vineri la ședința Comisiei de Dialog Social care s-a desfășurat la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației

Cei de la UNCJR mai spun că investițiile în drumurile județene și locale, în rețelele de apă, canalizare, gaze și în stațiile de epurare a apei vin în completarea marilor proiecte care se vor face la nivel central. Programul este cu atât mai important cu cât nu se știe când vor putea fi accesate fonduri europene, precizează reprezentanții UNCJR.

„În contextul în care Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) nu este încă aprobat, iar propunerile noastre privind finanțarea investițiilor în infrastructura locală, mai ales a sistemului de gaze și a drumurilor județene, nefăcând obiectul PNRR, Programul «Anghel Saligny» lansat astăzi, este de un real ajutor pentru a dezvolta acele comunități care, altfel, nu ar avea acces la nicio altă sursă de finanțare. Degeaba avem autostrăzi, dacă nu există drumuri județene care să asigure accesul la marile autostrăzi promise, degeaba avem creștere economică și nivel de trai mai bun, dacă ne raportăm doar la câteva centre urbane mari, iar mai mult de jumătate din populația României nu are apă curentă și nici alte condiții minime pentru asigurarea igienei”, a declarat președintele UNCJR și președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian-Ioan Veștea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.