Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Uniunea statală Rusia-Belarus' va avea o nouă doctrină militară (general rus)

digi 24
Rusia Belarus Romania Ucraina Moldova

Uniunea statală dintre Rusia şi Belarus va avea în curând o nouă doctrină militară, a anunţat miercuri ministrul rus al apărării Serghei Şoigu, afirmând că ameninţările de ordin militar, presiunile politice şi economice exercitate de către ţările occidentale la adresa Rusiei şi Belarus au determinat cele două state la măsuri de răspuns, printre care şi această nouă doctrină militară, informează agenţia de presă oficială rusă TASS.

"Pe lângă ameninţările cu caracter militar continuăm să ne confruntăm cu presiuni politice şi economice la adresa ţărilor noastre din partea aşa-numitului Occident colectiv. În aceste condiţii, suntem nevoiţi să adoptăm măsuri de răspuns", a afirmat generalul de armată Serghei Şoigu în deschiderea unei reuniuni comune a colegiilor ministerelor apărării din Rusia şi Belarus, desfăşurată la Moscova.

Ministrul rus a afirmat că noua doctrină militară a Uniunii statale Rusia-Belarus urmează să fie adoptată cât de curând la o reuniune a Consiliului Suprem de Stat a Uniunii statale.

Ministerele apărării din Rusia şi Belarus au trecut la planificarea cooperării bilaterale în baza unui program de parteneriat strategic dezvoltat pe o perioadă de cinci ani.

În acelaşi timp, Serghei Şoigu a denunţat activităţile NATO în apropierea imediată a frontierelor Uniunii statele Rusia-Belarus, unde Alianţa Nord-Atlantică îşi consolidează infrastructura militară.

"Sporeşte prezenţa blocului NATO în apropierea graniţei Uniunii statale Rusia-Belarus, infrastructura sa militară se perfecţionează, sunt create noi stocuri de armament, tehnică militară şi alte materiale, forţele sunt antrenate pentru desantarea de trupe", a afirmat Şoigu, adăugând că la frontierele celor două ţări s-a creat o situaţie dificilă, potrivit TASS.

"Vom discuta astăzi chestiuni actuale privind cooperarea dintre instituţiile noastre de apărare. Desfăşurarea acestei reuniuni cu participare fizică în pofida pandemiei subliniază importanţa întâlnirilor noastre într-o situaţie militar-politică dificilă", a spus Şoigu.

"Astfel, în Polonia şi statele baltice au fost transferate o brigadă de blindate a trupelor de infanterie ale SUA şi patru grupuri tactice multinaţionale la nivel de batalion. Comandamente ale diviziilor multinaţionale ale Alianţei au fost create în România, Polonia şi Letonia", a declarat ministrul rus al apărării, adăugând că este în creştere capacitatea infrastructurii portuare a NATO şi cea a aeroporturilor militare.

Numărul trupelor pentru operaţiuni operative ale Alianţei Nord-Atlantice a crescut aproape de două ori, de la 25.000 la 40.000, a spus el. " Washingtonul desfăşoară în România şi Polonia sisteme antirachetă Aegis Ashore", a adăugat Şoigu, reluând o mai veche alegaţie a Moscovei că SUA au instalat în România şi Polonia rampe de unde se pot lansa rachete Tomahawk şi alte proiectile avansate dezvoltate de Pentagon, care ar pune în pericol potenţialul strategic al Rusiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.