Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Universitatea București, SCANDALIZATĂ: Ce a putut să declare un celebru profesor la TVR

flux24.ro
Universitatea Bucureşti

Universitatea din Bucureşti a anunțat că se delimitează de declaraţiile făcute de profesorul Gheorghe Iancu la TVR şi respinge orice tentativă de negare a adevărului istoric în legătură cu Holocaustul. De asemenea, rectorul Universității a cerut conducerii Comisiei de Etică să ia în considerare declaraţiile lui Iancu. Profesorul a afirmat, la TVR, că Adolf Hitler "era ok în 1939 şi abia în 1942 a început să înnebunească".

"Universitatea din Bucureşti se delimitează de declaraţiile domnului profesor Gheorghe Iancu, făcute în cadrul emisiunii "Recurs la morală” (TVR, 3 iunie 2017). Comunitatea academică a Universităţii din Bucureşti respinge orice tentativă de negare a adevărului istoric în legătură cu Holocaustul şi atrage atenţia că declaraţiile membrilor comunităţii academice trebuie să se bazeze pe evidenţe ştiinţifice", arată Universitatea Bucureşti într-un comunicat de presă transmis marţi.

Citește și: Elena Udrea scapă BOMBĂ: Care era planul lui Oprea, Ponta și Maior în 2009

"Conducerea Universităţii din Bucureşti îşi reafirmă angajamentul de a combate antisemitismul, discriminarea, violenţa de orice fel şi discursul instigator la ură, prin toate demersurile sale în spaţiul academic şi în afara acestuia", mai arată sursa citată.

Citește și: Liviu Dragnea, reacție FURIBUNDĂ după decizia Curții Constituționale

Profesorul de Drept Constituţional Gheorghe Iancu a declarat pe 3 iunie la TVR pe tema modificării Constituţiei, la care a fost prezent în tabăra Coaliţiei pentru Familie ca susţinător al acesteia, că Adolf Hitler "era ok în 1939 şi abia în 1942 a început să înnebunească".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.