Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Universitatea de Apărare spală plagiatul ministrului 'Apud'

jurnalul.ro
petre toba

Universitatea Naţională de Apărare "Carol I" (UNAp) din București face scut în faţa acuzaţiilor de plagiat aduse ministrului de Interne, Petre Tobă, înainte de pronunţarea verdictului Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU), informează pressone.ro.

Universitatea Naţională de Apărare „Carol I" propune Ministerului Educației menținerea titlului de doctor în cazul ministrului de Interne, Petre Tobă.

Într-un raport de autoevaluare al Şcolii Doctorale a UNAp, aprobat în şedinţa Senatului UNAp din data de 27 iulie 2016, se precizează că "până la momentul autoevaluării nu s-au înregistrat aspecte de conduită care să facă obiectul unor încălcări ale eticii ştiinţifice, profesionale şi universitare".

Propunerea finală este de "menţinere a titlului de doctor".

Un ministru tehnocrat a pus OCHII pe vechiul sediu al Antenelor

PressOne a publicat în exclusivitate în luna noiembrie 2015 o amplă analiză a tezei de doctorat a ministrului de Interne, Petre Tobă, în care se arată că peste 250 din totalul de 390 de pagini ale lucrării cu care el a obținut titlul de doctor în științe militare și informații sunt copiate ad litteram din lucrări de specialitate sau din referate postate pe internet, fără utilizarea ghilimelelor și fără a respecta normele naționale și internaționale de citare în opere științifice.

„Eu resping cu tărie toate aceste acuzaţii. Eu am respectat legea şi toate normele existente în momentul în care am elaborat teza de doctorat. Am respectat toate recomandările îndrumătorului de doctorat (...) Au fost spuse multe neadevăruri şi, chiar aş putea spune, multe calomnii", a declarat ministrul Petre Tobă, imediat după apariţia acuzaţiile, în cursul anului trecut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.