Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Universitatea de Vest din Timişoara, alături de Ministerul Educaţiei, organizează olimpiadele naţionale vocaţional-artistice

uvt

Universitatea de Vest din Timişoara (UVT), alături de Ministerul Educaţiei, organizează olimpiadele naţionale vocaţional - artistice, în perioada 26 - 29 aprilie, care fac parte din proiectul universităţii timişorene intitulat "La UVT, Cultura este Capitală!".

Potrivit rectorului UVT, Marilen Pirtea, UVT, prin facultăţile sale cu profil artistic, Facultatea de Muzică şi Teatru şi Facultatea de Arte şi Design, îşi confirmă un rol de partener strategic pentru desfăşurarea acestor olimpiade vocaţional - artistice naţionale.

"Îndeplinindu-şi la nivel de excelenţă misiunea lor educaţională, facultăţile vocaţional - artistice ale Universităţii de Vest din Timişoara sunt conştiente de faptul că elevii talentaţi de astăzi sunt artiştii de mâine. Ne bucurăm să îi întâmpinăm pe elevii veniţi în Timişoara din toate judeţele ţării, la aceste olimpiade şcolare, competiţii ce reprezintă o etapă esenţială pentru formarea lor, ca viitori studenţi în artele lirice şi vizuale. Le doresc mult succes tuturor participanţilor înscrişi în competiţiile olimpiadelor vocaţional-artistice!", spune rectorul Marilen Pirtea, într-un comunicat remis, marţi, AGERPRES.

Ministerul Educaţiei organizează anul acesta Olimpiadele Naţionale de Arte Vizuale, Arhitectură şi Istoria Artei în Timişoara, iar UVT susţine acest demers prin infrastructura şi expertiza Facultăţii de Arte şi Design. O bună parte din examene, dar şi componenţa comisiilor de evaluare, beneficiază de aportul cadrelor universitare din UVT. De asemenea, elevii de liceu din toată ţara vor fi ghidaţi în vizite de documentare de către voluntarii Facultăţii de Arte şi Design.

Preşedinţii olimpiadelor de muzică şi teatru sunt cadre didactice ale Facultăţii de Muzică şi Teatru. În cadrul comisiei de Arta Actorului se află decanul Facultăţii de Muzică şi Teatru (FMT), Violeta Zonte, iar comisia de Muzică - Interpretare Instrumentală, Vocală şi Studii Teoretice se află Cristina Mălăncioiu. La solicitarea Ministerului Educaţiei, FMT a nominalizat componenţi în comisia de Canto, Vioară şi Pian, oferind şi spaţii ale facultăţii în vederea desfăşurării acestei olimpiade.

Proba de improvizaţie scenică, desfăşurată în Sala de Spectacole a Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely din Timişoara, a început marţi, având ca participanţi elevi din 14 licee, cu clase de profil, din ţară: Brăila, Bucureşti, Buzău, Cluj-Napoca, Constanţa, Focşani, Galaţi, Iaşi, Piteşti, Sfântul Gheorghe, Târgu Jiu, Târgu Mureş, Timişoara şi Tulcea.

Următoarele probe şi etape ale olimpiadelor se vor desfăşura zilnic, până în 29 aprilie, când, de la ora 10.00, va avea loc premierea rezultatelor, organizată în Aula Magna "Ioan Curea" a UVT, la care vor participa atât reprezentanţii Ministerului Educaţiei cât şi cei ai Universităţii de Vest din Timişoara.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.