DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Universitatea din Craiova inaugurează centrul de cercetare româno-chinez în matematici aplicate

calcul matematica

La Universitatea din Craiova se va inaugura, joi, un centru de cercetare româno-chinez în matematici aplicate, un proiect început în urmă cu câţiva ani şi în cadrul căruia vor activa şi 9 cercetători chinezi, singurii cercetători chinezi din România care beneficiază de suport financiar din partea China Scholarship Council (CSC).

Potrivit Universităţii din Craiova, acest centru de cercetare are ca obiectiv promovarea excelenţei autentice în cercetarea matematică şi consolidarea relaţiilor ştiinţifice dintre România şi China.

Membrii fondatori ai centrului de cercetare China-Romania Research Center in Applied Mathematics (http://www.cram.ucv.ro/) sunt prof. univ. dr. Dan Selişteanu, prorector Cercetare ştiinţifică şi relaţii cu mediul economic, prof. univ. dr. Vicenţiu Rădulescu, prof. univ. dr. Ionel Rovenţa (Universitatea din Craiova), Xianhua Tang (Central South University, Changsha), Runzhang Xu (Harbin Engineering University), Binlin Zhang (Shandong University of Science and Technology, Qingdao).

"Centrul de cercetare a fost înfiinţat ca urmare a intensei colaborări ştiinţifice cu matematicieni chinezi, începute în urmă cu câţiva ani şi care a fost concretizată cu publicarea a peste 50 de articole în reviste cu o foarte largă vizibilitate internaţională. În prezent, la UCV sunt 5 cercetători chinezi cu finanţare de la China Scholarship Council (CSC), alţi 4 cercetători urmând să sosească la Craiova, în ianuarie 2022. Aceştia sunt singurii cercetători chinezi din toate domeniile aflaţi în România cu suport financiar din partea CSC", informează Universitatea din Craiova.

La evenimentul de joi care se va desfăşura online vor participa membri ai Ambasadei Chinei la Bucureşti, reprezentanţi ai mai multor universităţi din China, precum şi cadre didactice ale Universităţii din Craiova, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.