Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Universitatea Harvard renunţă la fondurile din planul federal de susţinere economică

harvard

Universitatea Harvard din Statele Unite a refuzat, în cele din urmă, fondurile cei îi erau alocate în cadrul planului federal de susţinere economică, conform anunţului făcut miercuri de instituţia de învăţământ superior, după ce a fost pusă la index chiar de către preşedintele Donald Trump, transmite AFP.

În cadrul conferinţei de presă de marţi, preşedintele american a dezvăluit că facultatea ar urma să primească o contribuţie din partea executivului, dar pe care "nu ar trebui să o accepte", potrivit agerpres.ro.

Citește și: Noi `SUCCESURI` în Relansarea economiei: Platforma IMM Invest nu funcţionează nici după şapte zile de la lansare

"Harvard va plăti banii înapoi", a spus Trump făcând referire la această contribuţie, despre care ziarul local The Harvard Crimson a spus că este în valoare de de 8.6 milioane de dolari.

"Au una din cele mai mari rezerve financiare din ţară, poate din lume, şi vor returna banii", a insistat liderul de la Casa Albă.

Conform raportului anual al universităţii, fondul de rezervă a ajuns la 40.9 miliarde de dolari la sfârşitul lunii iunie 2019.

Citește și: Tradiții și obiceiuri de Sfântul Gheorghe: cum se celebrează și ce este intezis în această zi

Marţi, după discursul preşedintelui, prestigioasa instituţie a precizat că nu a solicitat aceste fonduri şi că intenţionează să le redistribuie integral pentru susţinerea studenţilor săi.

Miercuri însă, Harvard a anunţat, într-un comunicat de presă, că renunţă pur şi simplu să primească aceste fonduri.

"Suntem îngrijoraţi de faptul că atenţia acordată Harvard de către politicieni şi de alţii care au legătură cu programul (de sprijin) poate afecta participarea" la acest plan, a spus conducerea universităţii.

Citește și: Suedia dă Marea Lovitură în criza CORONAVIRUSULUI: au mers contra curentului și au câștigat

Faptul că Universitatea Harvard ar putea primi fonduri ca parte a planului de sprijinire a companiile şi organizaţiilor afectate de pandemia noului coronavirus a determinat reacţii puternice nu doar din partea preşedintelui Donald Trump, cât şi din cea a mai multor personalităţi din Partidul Republican.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.