Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Universitatea Oxford a început producția de vaccinuri împotriva COVID-19: Comercializarea începe în decembrie

The Times
coronavirus vaccin

Expertul epidemiolog spaniol Daniel Prieto-Alhambra de la Universitatea Oxford a dezvăluit miercuri că Jenner Institute produce deja un vaccin împotriva COVID-19, dezvoltat de cercetători de la universitatea britanică pentru a-l putea distribui în decembrie după testare, relatează EFE.

Jenner Institute, înfiinţat în 2005, face parte din Departamentul de Medicina din Nuffield al Universităţii Oxford şi are ca scop dezvoltarea de vaccinuri pentru boli de mare importanţă pentru sănătatea publică mondială, precum malaria, turbeculoza sau SIDA.

Citește și: Circ total în USR! O inregistrare a fost ‘scăpată’ în spațiul public: Ciocu’ mic!

Potrivit declaraţiilor făcute de Prieto-Alhambra într-un interviu radiofonic, Jenner Institute speră să obţină rezultate definitive ale testelor clinice pentru a demonstra eficacitatea vaccinului la sfârşitul lui octombrie sau începutul lui decembrie, scrie agerpres.ro.

"Jenner Institute lucrează la unul dintre vaccinurile aflate în stadiul cel mai avansat, deja în fază 3, recrutând sute de pacienţi, şi speră să aibă rezultate până în octombrie sau sfârşitul lui decembrie. Va fi primul care va fi comercializat", a declarat cercetătorul spaniol.

Citește și: Funcție- cheie pentru Niculae Bădălău! Unde a fost împuternicit șef și ce salariu uriaș va avea

"Laboratorul şi-a asumat riscul de a începe să producă deja vaccinul pentru a-l putea lansa pe piaţă imediat, dacă se dovedeşte că funcţionează. Laboratorul dă asigurări deja că va funcţiona. Faza 1 şi 2 par să funcţioneze", a subliniat Prieto-Alhambra.

Expertul spaniol a recunoscut că "încă nu avem rezultate privind eficacitatea sa". Nu ştim în ce măsură protejează", a spus el, precizând că trebuie realizat "un studiu la scară mare, cu până la 10.000 de persoane, pentru a-l putea testa".

Citește și: Lovitură pentru PSD! Artificiul folosit de Guvernul Orban pentru a nu mai avea nevoie de votul Parlamentului în vederea prelungirii stării de alertă

Una dintre ţările unde se efectuează studiul este Brazilia, care se confruntă în prezent cu o escaladare a cazurilor de coronavirus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.