Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Universitatea Oxford aruncă totul în aer: 'Numărul morţilor din cauza covid-19 ar fi supraestimat'

Comunidad de Madrid/AFP via Getty Images
coronavirus spania

Un studiu realizat de Universitatea Oxford relevă posibilitatea unei supraestimări a numărului victimelor noului coronavirus în afara mediului spitalicesc în Anglia, relatează AFP.

Regatul Unit, care înregistrează 45.000 de morţi, este ţara cea mai îndoliată de covid-19 în Europa, iar modul în care Guvernul lui Boris Johnson a gestionat epidemia este criticat du, scrie news.ro.

Citește și: Lovitură pentru Guvernul Orban! Demersul făcut azi: Plângere pentru a obliga Executivul să dubleze alocațiile copiilor!

Cu toate acestea, Universitatea Oxford atacă această problemă într-un studiu intitulat ”De ce nu se poate vindeca nimeni niciodată de covid-19 în Anglia - o anomalie statistică”.

Potrivit metodei folosite de către autorităţile sanitare engleze - Public Health England (PHE) -, ”un pacient testat pozitiv dar îngrijit cu succes şi care a părăsit spitalul va fi înregistrat ca mort de covid-19 chiar dacă a avut un atac cardiac sau a fost zdrobit de un autobuz trei luni mai târziu”.

Citește și: Ludovic Orban explică de ce a fost nevoie de Legea carantinării: Există evoluții fulminante în cazuri fără simptome

EROARE STATISTICĂ?

Atunci când un pacient moare, este alertat registrul central al Serviciului public britanic de sănătate (NHS).

Lista tuturor cazurilor confirmate este verificată zilnic pentru a se vedea dacă au murit pacienţi.

Citește și: Alertă la TAROM! Un angajat, confirmat cu coronavirus! S-a infectat pe litoralul românesc

Iar PHE verifică cu regularitate lista persoanelor testate la un moment dat pozitive cu covid-19, pentru a vedea dacă acestea mai sunt în viaţă.

”PHE nu pare să ţină cont de data rezultatului testului covid-19 şi nici de faptul că persoana a fost îngrijită cu succes şi a fost externată. Orice persoană care a fost testată pozitiv cu covid-19, dar care a murit ulterior, indiferent de cauză, este inclusă în datele deceselor din cauza covid-19 a PHE”, relevă studiul.

Citește și: Medicul Monica Pop a explodat în privința Legii carantinării: ‘Internarea obligatorie e o jignire pentru români. Nimeni nu are curajul să explice de ce doar noi de pe tot Pământul!’

Universitatea subliniază că a venit timpul ”să se corecteze această eroare statistică ce a condus la o supraexagerare a deceselor asociate covid-19” şi propune să se înregistreze decesele în afara spitalului care au avut loc la 21 de zile după un test pozitiv cu covid-19.

Autorii studiului subliniază că lucrarea nu a fost evaluată de un comitet de lectură.

Citește și: Profeție devastatoare a unui doctor: Dacă nu se termină cu teoriile conspiraționiste, vom avea același scenariu ca în Italia .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.