Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Universitatea Politehnica din Timişoara va participa la Salonul Internaţional INVENTICA 2020

inventii geneva

Universitatea Politehnica din Timişoara (UPT) va participa la Salonul Internaţional INVENTICA 2020, care se va desfăşura în perioada 29-31 iulie, la Iaşi, cu aproape 30 de proiecte de cercetare şi invenţii, două dintre acestea fiind destinate reducerii răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Vor mai fi prezentate teze de doctorat, programe educaţionale, standuri didactice şi invenţii de weekend, confirmând valoarea cercetării ştiinţifice desfăşurate, dar şi aplicabilitatea practică a acesteia în domenii variate.

Una dintre invenţiile UPT destinate reducerii răspândirii COVID-19 este dispozitivul pentru reducerea încărcăturii microbiologice a aerului expirat de pacienţii ventilaţi mecanic. Funcţionarea dispozitivului se bazează pe reducerea încărcăturii microbiologice prin expunerea la radiaţii ultraviolete de tip UVC a aerului expirat de pacienţii aflaţi în stare critică, infectaţi cu SARS-CoV-2, care sunt intubaţi şi ventilaţi mecanic. Dispozitivul este conectat la portul de exhaustare al ventilatorului care actualmente comunică liber cu atmosfera, arată un comunicat al UPT remis, marţi, AGERPRES.

Cea de-a doua invenţie ani-COVID-19 este dezinfectantul SeptoBirCor, o soluţie naturală pentru dezinfectarea mâinilor, care combină, într-un singur produs, mai multe uleiuri de plante cu proprietăţi antiseptice şi produse ale stupului. Pe lângă protecţia pe care o oferă mâinilor, produsul asigură şi o anumită hidratare, în sensul că mâinile nu se vor mai usca şi efectul dezinfectantului rămâne mai mult timp pe tegumente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.